Докъде стига глупостта ни – 8


 ДОКЪДЕ СТИГА ГЛУПОСТТА НИ – 8

от Радостин Марчев

1

След като разгледаме претенциите на “пророка” Efrain Rodriguez нека да видим и втората личност получила видение на падащия астероид рекламирано в християни.ком.

Maurice Sklar е музикант, който освен това има навика често да дава пророчества. Неговото видение за астероид, който скоро ще удари земята съвсем не е единственото. Това ни дава добра възможност да го оценим в светлината на Библията.

Първият тест откриваме във Второзаконаие 13:1-3: “Ако се въздигне сред тебе пророк или съновидец и ти посочи знамение или чудо, и се сбъдне знамението или чудото, поради което той ти говори и каже: «Да идем след други богове (които ти не си знаел) и да им служим;» Да не слушаш думите на онзи пророк или на онзи съновидец.

Това означава, че за да бъде истинен един пророк трябва да се придържа към здравото библейско учение. Maurice Sklar ясно се асоциира с дадено движение. Дори бегъл поглед на личностите, около които той гравитира ясно показват кое е то – Кенет Хеген, Кенет Коупланд, Че Ан, Бени Хин, Род Парсли… Казано просто това е движението на вярата с неговото лъже-евангелие на здраве и просперитет. Мястото не позволява сериозен анализ на неговите учения и основни представители, но едно добро място откъдето можете да започнете е книгата “Друго благовестие,” която може да се прочете свободно online.

Съществува и втори тест, чрез който можем да изпитаме истинността на един пророк. Той отново се намира във Второзаконие този път в гл. 18: “Но пророк, който дръзне да каже от Мое Име дума, която Аз не съм му заповядал да говори, или който говори от името на други богове, тоя пророк да умре. И ако речеш в сърцето си: Как ще познаем коя дума Господ не е казал? Когато някой пророк говори от Господното име, и думата му не се сбъдне нито се изпълни, тая дума Господ не е говорил; пророкът я е говорил надменно; да се не боиш от него.”

Нека да видим как се представя Maurice Sklar според това условие?

На 24.11,.2005 той публикува своето пророчество Preparation of the Bride.

Ето някои части от него, в които той слага думите в устата на Бога и говори от 1 лице ед. ч.:

“Градът Ню Йорк ще понесе 3 големи осъждения преди краят на 2008. Всяко следващо ще бъде по-опустошително от предишното. Едното ще удари целия финансов свят и ще съкруши някога неуязвимата финансова сила на Америка. Милиони ще изгубят всичко за миг. Сривът на стоковия пазар през 1929 ще изглежда като дреболия в сравнение с това. Америка няма вече да бъде световен финансов лидер. Второто осъждение ще унищожи един огромен стадион по време на голямо спортно мероприятие. Друга експлозия ще унищожи почти целия център на Ню Йорк. Но заради евреите в Ню Йорк Аз свръхестествено ще ги опазя. След това Аз ще направя най-голямото aliyah (завръщане) на Моите люде (евреите) от Ню Йорк през цялата история. Но едва след като цялата финансова система, която те са създали се срине те ще се върнат в страната, която съм им обещал.”

Какво става когато пророчеството изцяло не се сбъдва? Maurice Sklar   казва, че то е било условно и е дадено само ако хората не се покаят. Въпросът е къде виждаме подобно значимо покаяние и промяна на живота на Ню Йорк между 2005 и 2008? Такова просто няма.

Пророчествата обаче продължават:

“Пет терористични атаки, всяка по-силна от другата, ще ударят големи американски градове. Преди краят на 2007 ядрена “мръсна бомба” ще избухне в голям град в южната част на Америка. Ще има още две осъждения, едното в Англия и второто в арабските страни в близкия изток до края на годината (2005). Токио, Япония, Хон Конг, Китай, Йоханесбург, Южна Африка, Калкута, Индия, Сиди, Австралия, Чикаго, Илиноис, Лос Анжелис, Калифорния, Париж, Франция и много други градове ще преживеят катастрофи през следващите пет години (т.е. до 2010). Милиони и милиони ще загинат.

Нищо подобно не се случва. За сметка на това пророчествата продължават описвайки какво ще стане между 2005 и 2009:

“Аз ще разтърся Калифорния като предупреждение и след това най-накрая ще дойде земетресението, което милостиво отлагах с години. Милиони ще загинат в последвалото наводнение и западния бряг на Америка ще се отдели и ще падне в океана.”

За отбелязване е, че и до този момент пророкът продължава своето служение във Викторвил, Калифорния – същата област на западния бряг, за която лично е пророкувал, че ще бъде потопена от океана.

По-нататък: “В Бостън ще се случи голямо нападение над значимо учебно заведение, което някога е проповядвало Моето благовестие, но е оставило вярата на бащите си, за да не се върне никога към нея. То никога повече няма да бъде изградено.”

Някой да е чувал нещо за това?

Вероятно обаче черешката на тортата е следното: “Епидемията СПИН ще намали населението на Африка наполовина в следващите 4 години.”

Населението на Африка намаляло наполовина до 2009 ????!!!!

В пророчествата на Maurice Sklar има една особено интересна нишка. Тя е свързана с имената на Орал Робъртс и Били Греъм, за които той пророкува, че Бог скоро “ще ги вземе у дома.” Орал Робъртс наистина умира на 15 Демекври 2009 на възраст 91, макар че едва ли е нужно да си пророк, за да кажеш това за 87 годишен човек. С Били Греъм обаче нещата са по-различни. Той просто отказва да умре, макар Maurice Sklar пророкува неговата смърт в няколко пророчества както следва:

24.11. 2005 “Preparation of the Bride”

4.6.2009 The Coming Threats To the United States of America 

13.7.2010 The Restrainer 

1.12.2011 The Lord Says Това конкретно пророчество е изказано след като Греъм е приет в болница с указанието, че той ще почине “скоро.”

16.8.2012 The Red Horse of War Това пророчество също е изказано след като Греъм е приет в болница с бронхит.

Интересното във всички тези пророчества за смъртта на Били Греъм и Орал Робъртс всъщност е, че ТЕ НЕ ИДВАТ ОТ Maurice Sklar. В свое предаване по TBN Бени Хин казва:

“Господ ми каза през 89…извинете, да, 89. Той каза, че прибирането на Орал Робъртс и Били Греъм у дома ще бъде ключа – това ще бъде знакът – за началото на най-голямото съживление на земята. Орал се прибра у дома. Били е на път да си отиде у дома. И когато си отиде аз казвам на цялата църква: Бъдете готови.”

Ако се върнем достатъчно назад и издирим какво всъщност е пророкувал той през 1989 като част от една поредица от пророчества по случай нова година в неговата църква във Флорида, Orlando Christian Center.откриваме следното: “Господ също каза, че двама от духовните гиганти ще умрат през 90-те. Те са държали факела на съживлението през изминалите 40 години, тези двамата. Единият от тях е бил в тази църквата, другият не. Единият ще умре изненадващо докато спи. Другият ще умре от болест. И когато тези двама гиганти умрат, което ще се случи през 90-те, аз ще разтърся този свят с последното съживление. Тяхната смърт ще бъде заключителната страница на това движение.”

Изводите, мисля, са ясни…

Когато пророчеството от 2005 не се сбъдват Maurice Sklar казва по този повод следното:

“Е, за голяма моя изненада, то се разпространи по целия свят. Много хиляди застъпници започнаха да се молят и сега аз разбирам, че Бог задържа тези бедствия в Своята милост, така че да имаме повече време да занесем благовестието на народите (особено тук в Америка!)…Сега съм повече и повече убеден, че наистина ИМАХ истинско посвещение от Светия Дух и Божията милост се намеси и задържа бедствията, слава на святото Му име.”

Подобно измъкване е често срещане при лъжепророци, които се провалят в своите предсказания. Очаквам същото да се случи и с идващия астероид. За съжаление както пророците така и хората, които безрезервно и широко ги рекламират не са склонни да се вразумят дори когато очевидно се провалят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.