Докъде стига глупостта ни – 7


ДОКЪДЕ СТИГА ГЛУПОСТТА НИ -7

1

Днес получих мило писмо от Венци Тоневски. Пускам го заедно с моят отговор, за да напомня още веднъж на всички читатели кои са въпросите, заради които започна цялата „престрелка.” Те са принципни – аз нито познавам Тоневски, Йоланта или някой друг от християни.ком, нито съм се карал с тях по някакъв повод.

Аз нямам нищо против писанията в този блог спрямо сайта. Учудва ме понякога желанието на Йоланта да се занимава с глупостите, които намира из нета, че да занимава и мен, но това си е нейна работа. Факт е популярността на християни.ком, факт са и десетките мейли, които пристигат в пощата на сайта от новоповярвали християни или върнали се отново към Христос чрез т.н. от вас жълти статии, свидетелства или поучения в уеб проекта. Попрегледах из нета за г-н Радостин Марчев, виждам, че обича вниманието, прави някакви опити за видео изяви или текстови словоизлеяния. Най-вероятно не е стигнал до голям успех, след като е прибегнал до стария като света трик – да поплюеш нависоко, за да те видят. Но за съжаление винаги храчката се връща и пада върху първия 🙂
Поздрави и успех в начинанието. Бог да ви благослови.

Предишният коментар чудесно онагледява това, за което говорим вече цял месец – ние сме добрите, ти си лошият и понеже си неспособен, глупав, смешен и искаш да се изявяваш плюеш по умните и красивите, които вършим Божието дело.

Същностен коментар по повдигнатите въпроси липсва. За всеки случай ще ги задам отново:

– Вярно ли е, че преглеждате нета и препечатвате всякакви сензационни материали (често без да споменете автора и източника) с тенденциозни заглавия като “Шокиращо откритие, от което учените изпаднаха в делириум! Намерено е доказателство за съществуването на Бог!, “САЩ признаха: унищожихме хиляди скелети на гиганти, за да спасим официалната история.”, “Световноизвестен учен атеист доказа, че Бог съществува.” и т.н.?

– Вярно ли е, че това са жълти статии, които имат за цел да привличат читатели чрез евтини сензации?

– Вярно ли е, че не правите дори елементарно усилие да проверите източниците си и достоверността на публикациите си и в резултат редовно публикувате лъжи и неверни твърдения?

– Вярно ли е, че публикувате “пророчества,” които се оказват лъжливи и идват от напълно компрометирали се хора?

– Вярно ли е, че сами редовно се занимавате с това, в което обвинявате мен (напр. когато публикувахте статия за това, че в църквите масово се вихрели хелуински партита заедно със снимка на Блага вест, която в последствие се оказа от новогодишен маскет-бал)?

– Вярно ли е, че всеки път когато съм писал за статия във вашия сайт тя се е оказвала жълта, невярна и подвеждаща хората? Посочването на такива факти за плюене ли смятате, а вашата практика за достойно и отговорно поведение?

– Давате ли си сметка, че правите изключително лоша услуга на християнството когато го свързвате с подобни жълти глупости? Това ли е вашата представа за вършене на Божието дело?

Това са въпросите, на които трябва да дадете отговор и от които бягате.

Нямам съмнение, че посещаемостта на сайта е голяма. Това е заложено в самата му идея като жълт сайт. По съвсем същата причина голяма посещаемост имат и таблоиди като Жълт труд, Блясък и Сигнално жълто. Вие правите съвсем същото, което правят и те, само че комбинирайки клюките с християнски жаргон. Ваше право е да се заблуждавате, че това е Божие дело. Но, моля ви, престанете да пробутвате на останалите тази небивалица.

4 thoughts on “Докъде стига глупостта ни – 7

  1. Ами……според мен е много вярно.Браво Радо,само така

  2. Радо’с, Радо’с …защо продължаваш -не ми е ясно! Хайде да се занимаваме с нещо по-полезно,като Благовестието наприме!

  3. Защото въпросите са принципни. Защото някои мои познати се подвеждат да споделят такива глупости. И защото злепоставя християнството и пречи на благовестието, за което говориш.
    Веднага и с радост ще спра да пиша по темата стига християни.ком да започнат да постъпват отговорно, да си проверяват източниците и да не препечатват жълти статии в сайт, който се свързва с християнството.
    Ако това не става, моля, не ми вменявайте вина защото това, което досега съм казал е било подкрепено с факти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.