Докъде стига глупостта ни – 6


ДОКЪДЕ СТИГА ГЛУПОСТТА НИ – 6

от Радостин Марчев

1

През миналата седмица блогът ми беше „нападнат“ от Йоланта и от още 2-3 адепти на християни.ком. Оказа се, че най-трудно е да се примирят с твърдението, че публикуват лъжепророчества. Един от коментарите гласи:

Аз посетих въпросната тема, но не видях уточнена някаква конкретна година за изпълнение на пророчеството с астероида. Откъде си видял тая 2014г, би ли обяснил,Радостин Марчев? Защото проверих и дадения линк към американски сайт-там пишеше : Prophecy Club 2014 Meteor The Destruction Of America – Prophecy Club 2014 Което съвсем не означава, че метеор ще удари в 2014г земята, но че тоя клуб се казва Ппророчески клуб 2014 Така, че намирам че ни заблуждаваш Радостине .Не си допрочел добре май.“

Йоланта също ми писа, че няма уточнена дата за пророчеството. Преведено на обикновен език това означава, че човек никога не може да бъде обвинен, че то не се изпълнява защото все още не му е дошло времето. В публикуваната тема обаче пише: „Скоро попаднах на информация във Bible Prophecy Club, където порториканеца Alfredo Pérez и месианския еврейн Maurice Sklar, както и други, споделят ВИДЕНИЯТА и СЪНИЩАТА си, дадени им от Бога, точно за ЗАПЛАХАТА от Астероид, който се очаква да УДАРИ Планетата съвсем СКОРО!” Съвсем скоро едва ли означава през живота на нашите внуци.

Проблемът с подобно измъкване е, че в случая то няма да мине. Един поглед на връзката споделена в публикацията ни насочва към Prophecy Club 2014 където се дискутира пророчествата на Efrain Rodriguez – най-известният пропагандатор на подобни пророчества.

Макар Родригез да избягва да поставя дати когато говори за своите пророчества в няколко случая желанието да нагнети емоциите на слушателите си му изиграва лоша шега. Така например на следния клип от 2014 той казва: „тази година осъждението ще падне”

Родригез казва същото и пред Puerto Rico Chanel 25 – това ще се случи „este ano“ (тази година).

Това означава, че срокът, който самият той поставя за падането на астероида е краят на 2014. Очевидно това не се е случило.

Но има и още. На своя сайт той споменава, че преди падането на астероида трябва да се случат други събития. Едно от тях е смъртта на Yiye Ávila наричан „пуерториканският Били Греъм.” Последният почина още през 2013 г…..

Накрая той пророкува смъртта на своя критик Jorge Raschke до Септември 2014 (вижте около 22 минута). Думите му са повече от ясни – ако е пророк на Йехова това, което твърди ще се сбъдне в определения период. Ако не се сбъдне той е лъжепророк (както твърди Хорхе Рашке), това ще стане известно на всички и той ще замълчи.

Последният все още е съвсем жив. След като не се сбъдва през Септември, 2014 Родригез заявява, че всъщност „пророчеството“ му се е сбъднало – човекът е умрял, само че не физически, а духовно!

Освен с пророчества за астероиди Родригез е известен и със своите в конспиративните теории свързвани с президента Обама. Ето някои от нещата, които той твърди:

Обама подписва закони които нарушават правата на гражданите, за да може да запази властта си.

Президента планира да използва идващата катастрофа и да обяви военно положение като отмени изборите, за да може да управлява като диктатор.

FEMA вече е поръчала и натрупала 3000 000 чували за трупове и подвижни ковчези.

Вече са построени концентрационни лагери за бягащите хора.

Президента нечестиво ще принуди Израел да отстъпи земя.

Ще бъде наложено военно положение в САЩ и на други места по света.

Обама знае за катастрофата и планира да я използва, за да остане на власт.

Страната е подготвила огромни складове за храна в центъра на Америка.

Има 40 противоастероидни ракетни установки в Пуерто Рико, които ще се опитат да разбият астероидите преди да ударят.

Голяма част от тези неща са вече многократно предъвквани и опровергавани конспиративни теории като напр. чувалите за трупове и подвижни ковчези.

Повече смятам е излишно да пиша. Излишно е и да коментираме кой не дочита. Все пак си заслужава да направим една последна забележка.

Публикацията от Prophecy Club 2014 е качена в you tube на 31.05.2014 т.е. когато все още поне теоретично съществува възможност пророчеството да се сбъдне. Християни.ком обаче публикуват своята тема на 31.01.2015 – СЛЕД КАТО РОДРИГЕЗ СЕ Е ДОКАЗАЛ КАТО ЛЪЖЕПРОРОК. Разбира се, никой не си е направил труда да провери източниците. Би било прекалено да очакваме това – още повече, че за Йоланта това явно не е никакъв проблем. В коментар до мен тя написа: „Но ако започна да се извинявам за всичко ,то няма да ми остане време да премахвам фейк-новините и статиите . А и не виждам какво трябва аз или администрацията да се извини, след като няма никакви фатални последствия ,освен разбиването ан вашия собствен мир и сън заради тази фейк новина.“ За сметка на това обаче сайта иска читателите да даряват средства за него. Според обявата месечните им разходи надхвърлят 1000 лв., които ние сме приканени да покрием. Администраторите твърдят, че тези средства отиват за разпространение на благовестието и укрепване вярата на християните. Аз твърдя, че отиват за препечатване на всякакви глупости от нета, които дискредитират християнството и за публикуване на лъжепророчества, които заблуждават вярващите. По-долу давам връзки към публикуваните от мен статии, които ясно показват това.

Ако желаете да подкрепите подобна инициатива – заповядайте – Венци Тоневски услужливо ви е предоставил банковата си сметка.

Докъде стига глупостта ни – 1

Докъде стига глупостта ни -2

Докъде стига глупостта ни -3

Докъде стига глупостта ни – 4

Докъде стига глупостта ни -5

1 thought on “Докъде стига глупостта ни – 6

  1. И аз трябваше да умра физически през 1998 година три месеца след пророчеството за мене и след като не умрях физически пророчеството в последствие беше променено, че ще умра духовно. Специално си направих папка за такива „пророци“ и „пророчества“, защото това , което ми прави впечатление , че масово се публикуват , точно като жълта преса и никой почти не си прави труда да следи изпълнението им. Толкова е голяма тяхната отговорност пред Бога за това , че се разпространяват лъжи и въпреки , че вече те са наясно , че пророчествата и виденията са лъжливи , после няма публично известяване, че даден човек е лъжепророк . Врагове са ни точно тези , чиито лъжливи пророчества отхвърляме , защото ги изпитваме. Предупредиха ме , че докато изпитвам дали са истински , пропускам божията цел за живота си и едва ли не трябва да имаме сляпа вяра и да ни водят като слепци. Ако изпитваш пророчествата според тях , това означава отхвърляне на Бога и падане под проклятие. А какво казва Писанието е съвсем ясно .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.