„Дневникът на Венета“: „/Не/ вярвам в Бог“


Видеото към предаването можете да видите ТУК

Удивително предаване:

– Водещ Венета Райкова по TV7, която обяснява как миналата година е влязла за пръв път в евангелска църква, за да интервюира Кондьо.

– Атеист, който претендира, че е изчел маса литература, но от думите му става ясно, че не знае разликата между атеист и агностик. За сметка на това във всяко второ изречение нарича събеседниците си хора с психични отклонения.

– Християнка, която убедено твърди, че малки деца умират заради греховете на родителите им и че годината на издаване на личната ни карта е доказателство за съществуването на Бога.

– Твърда убеденост, че съществуването на Бога може несъмнено да се докаже с изцяло научни и рационални методи като например съвършенството на частите на човешкото тяло (невярно твърдение).

– Светът е на не повече 6000 години, което може да се изчисли по родословията описани в библията (за крайната дори чисто егзегетична несигурност на подобен аргумент виж ТУК).

– Show must go on….

Наистина ли смятаме, че когато се поддаваме на подобни евтини провокации, с които водещите целят да направят шоу даваме адекватно свидетелство за Христос???

Допълнение: Няколко дена след като пуснах тази статия мисля, че е редно да допълня следното: Моят най-голям проблем е с формата на предаването, който, смятам, не позволява представянето на стойностно християнско свидетелство.

Макар по никакъв начин да не намирам представянето на участниците християни за задоволително това няма нищо общо с убедеността ми в тяхната искреност и най-добри желания. И макар да смятам, че резултатът не е добър това не води до каквото и да е негативно отношение или лична критика към тях. Моля, никой да не го разбира по този начин. 
Разбирам също, че има хора, които виждат нещата по съвсем различен начин. Не виждам проблем в това и тук изказвам лично мнение. Аз твърдо държа на него и на правото си да имам такова и да го изразявам, но това върви паралелно с разбирането и приемането, че то не е единствено.   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.