Покая ли се Уилоу крийк – част 2


ПОКАЯ ЛИ СЕ УИЛОУ КРИЙК?

част 2

Грег Хоукинс говори за истината около ОТКРИТИЕ

hybels.jpg   Приятели,

Аз съм развълнуван от множеството коментари, които се появиха в блогосферата относно Отркитие. Но аз прочетох достатъчно от тях, за да смятам, че би било полезно да кажа няколко думи по три въпроса. Вярвайте ми. Аз не желая да налагам някакъв контрол, а единствено да запълня някои неясноти.

1. Това не е свързано единствено с Уилоу.

Резултатите от Откритие са базирани на изследване на повече от 30 църкви освен Уилоу. Във всичките 30 църкви ние сме открили 6 сегмента на духовния континиум включително Спрял и Незадоволителен сегмент. Всички тези църкви не са клонове на Уилоу. Изследвали сме традиционни библейски църкви, основни деноминации, африкано-американски църкви и църкви покриващи широка гама от география и размер. В момента ние провеждаме едно допълнително изследване  на 500 допълнителни църкви включително и 100 от други страни. Така че макар Откритие да е проект роден от едно изследване на Уилоу през 2004 резултатите не са свързани единствено с Уилоу крийк.

2. Покаяла ли се е Уилоу?

Първият блог започваше с този въпрос и отговорът е „да.“ Но покаянието не е ново преживяване за нас. През годините ние на няколко пъти радикално сме променяли курса си – като например да добавим служение на малки групи за хилядите нови християни, които идват до вяра в Уилоу и да добавим служба в средата на седмицата за вярващите в Христос. Ние винаги сме били църква в движение и Откритие е просто друг пример, че Уилоу се опитва да бъде отворена на Божия план за тази местна църква.

3. Дали Уилоу преосмисля своя фокус върху търсещите?

Прстият отговор е – не. Моят ръководител би казал, че Улоу не само  е фокусирана върху търсещите. Ние сме обсебени от търсещите. Силата на разбиранията, които Откритие ни даде за нашата стратегия за търсещите е евангелкската сила скрита в по-зрелите сегменти. Ако можем да им послужим по-добре потенциала за евангелизация е огромен, ако вярваме на нашите открития.

Вярвам, че това ще бъде от полза. Във всеки случай за мен беше удоволствие да следя диалога. Продължавайте! И ми кажете ако имате някакви въпроси.

Грег Хоукинс.

Виж още:

 Покая ли се Уилоу кройк – част 1

Уилоу крийк намира недостаъци в своя модел

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.