Христос се роди за теб


от Мартин Лутер

„Но ангелът им рече: Не бойте се, защото, ето, благовестявам ви голяма радост, която ще бъде за всичките люде. Защото днес ви се роди в Давидовия град Спасител, Който е Христос Господ. ” (Лука 2:10-11)

Без значени коя част от Библията четете вярата е първата тайна, която трявба да разберете. Вярата не означава да вярвате, че историята, която четете е вярна. Това не носи никаква полза на никого. Дори невярващите могат да приемат, че тази история за раждането на Христос е вярна. Вярата не е някакво естествено дело отделено от Божията благодат както ясно ни учи Писанието. Вместо това правиланата вяра, тази която произлиза от благодатта и която изисква Божието Слово, е твърдата увереност, че Христос се е родил за теб. Неговото раждане е твое и се е случило за твоя полза.

Евангелието учи, че Христос се е родил за наша полза и че всичко, което Той е направил и пострадал е било за нас. Както ангелът казва тук: „Благовестявам ви голяма радост, която е за всичките човеци. Понеже днес ви се роди Спасител в Давиовия град”. В тези думи ясно можете да видите, че Той се е родил за нас.

Ангелът не казва: „Спасител се роди,” а „Спасител се роди за вас”. По същия начин той не казва: „Нося добри новини”, а „Благовестявам ви голяма радост, която е за всичките човеци”. Тази радост е за всеки, който има такава вяра.      

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.