Невидими пазители


от Мартин Лутер

„Ангелът на Господа се опълчва около ония, които Му се боят, И ги избавя.” (Псалм 34:7)

Нито един християнин не трябва да мисли, че е сам в момента на смъртта. Ние трябва да знаем, че върху нас са вторачени много очи. Първо, ако един човек вярва на Божиите думи и се прилепва към тайнствата, той знае, че Самият Бог и Христос присъстват. Второ, ангелите, светиите и всички християни също го гледат.

Ако християните можеха да си придсатвят това и да не се съмняват в него те биха починали с увереност. Всеки, който се съмнява в това не разбира тайнството на тялото Христово, в което, Господната трапеза, помощта, любовта, утехата и подкрепата във време на нужда са дадени, обещанми и запечатани. Понеже ако вярвате в тези знаци и думи на Бога то Божиите очи са върху вас. Както Господ казва в псалмите: „Ще те съветвам, Като върху тебе ще бъде окото Ми” (Пслм 32:8). Ако Бог гледа към вас тогава всички Негови ангели, светии и други същества ще гледат в същата посока. И ако останете във вярата тогава всички те ще ви вдигнат на ръце. Когато душата ви напусне вашето тяло те ще бъдат там, за да я приемат. Вие няма да загинете.

Това е потвърдено от историята на Елисей и неговият слуга, когато враговете им ги обкръжили. Елисей казал: „Тези, които са с нас са повече от тези, които са с тях” (2 Царе 6:16-170. По подобен начин тези, които уповават на  Бога също са заобиклолени дори да не могат да видят това. Думите на Псалм 34:7 и сл. са удачни в този случай: „Ангел от Господа се опълчва около ония, които Му се боят и ги избавя”.    

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.