Децата ни ще са благословени


от Мартин Лутер

Алилуя. Блажен оня човек, който се бои от Господа, Който много се възхищава от заповедите Му. Потомството му ще бъде силно на земята; Родът на праведните ще се благослови.” (Псалм 112:1-2)

Защо потомците на тези, които се боят от Господа стават силни на земята? Понеже имат Божието благословение. Бог ще благослови техните деца и внуци. Дори ако сега нямат и стотинка те ще получат нужното им на правилното време. Даже ако целия свят е гладен те ще имат достатъчно. В друг псалм ние четем: „В дни на глад ще бъдат сити” (Псалм 37:19). Давид казва: „никога не съм видял праведният оставен и потомството му да проси хляб” (ст. 25). Дри когато времената са лоши потомците на боящите се от Бога винаги ще имат достатъчно.

Какво предпочитате? Да притежавате много пари и имот, но да сте толкова алчни, че никога да не си купувате нищо, постоянно търсейки пaри, трупайки още и още и никога не откриващи щастието? Или да нямате пари, но да сте толкова щастливи и да имате такъв мир, че да се доверявате на Бога и никога да не се съмнявате, че Той ще се погрижи за вас?

Алчните си мислят, че няма да могат да използват това, което притежават. Човек, който има десет хиляди може да каже: „Трябва да пазя това за децата си, но с какво ще си купя храна?” Той се държи като бедняк понеже не желае да използва това, което има. Християните от друга страна не трупат по такъв начин. Те си събират съкровище с Бога в небето (Матей 6:20; лука 12:33-34). Християните казват: „Скъпи Господи, зная, че Ти имаш толкова много, че винаги ще си в излишък. Затова и аз никога няма да изпадна в нужда. Желая Ти да бъдеш мой сандък и килер. Ти да бъдеш съкровището ми. Когато имам Теб имам достатъчно.”

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.