Делото на Христос на земята


от Мартин Лутер

„Затова препашете се през чреслата на вашите помисли, бъдете въздържани и имайте пълна надежда за благодатта, която ще ви се даде, когато се яви Исус Христос.” (1 Петър 1:13)

Евангелието ни казва Кой е Христос. Чрез него ние научава, че Той е наш Спасител. Той ни избавя от греха и смъртта, помага ни във всичките ни трудности, примирява ни с Отца, прави ни богоугодни и ни спасява въпреки нашите дела. Всеки, който не признава Христос по този начин ще се провали. Понеже дори ако знаете, че Той е Божий Син, че е умрял, възкръснал отново и седи отдясно на Отца, вие все още не сте познали Христос по правилния начин. Това знание не ви помага. Вие също така трябва да знаете и да вярвате, че Той е направил всичко това заради вас – за да ви помогне. Някои гледат единствено на Христовите болки и страдания и погрешно смятат, че сега Той стои бездеен в небето и се забавлява. Поради тази причина вярата не може да оживее и сърцата им остават безплодни.

Не трябва да смятаме, че Господ Исус Христос принадлежи единствено на Себе Си. Трябва да проповядваме, че Той принадлежи и на нас. Защо иначе е било необходимо Той да идва на земята и да пролива кръвта Си? Както Исус казва: „Бог не е изпратил Сина, за да съди света, а за да бъде света спасен чрез Него” (Йоан 3:17). Така Исус извършва това, за което Го изпраща Отец. Бог праща на земята не само Христовата божествена природа, но и човешката Му природа. Веднага щом бил кръстен Той започнал да върши това, за което бил изпратен. Бог го изпратил да изявява истината и да ни спечели, така че всеки, който вярва в Него да бъде спасен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.