Бог иска сърцето ви


от Мартин Лутер

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:“ (Йоан 3:16)

За кого даде Бог възлюбения Си Син? За света – изгубените множества, които никога не са Го заслужавали. Без Него те можели да очакват единствено да останат изгубени и осъдени. Бог дал Сина Си за изгубените, така че да могат да се спасят. Какво тогава трябва да направите обичайки Бога в отговор на това? Нищо! Не ходете на поклоннически пътувания. Не вършете това или онова добро дело. Просто вярвайте само на Христос. Тогава ще можете да се освободите от старата си природа и да се прилепите за Него. Разбира се, вашата вяра трябва да е такава, че да произвежда добри дела.

Не можете да придобиете този дар – Божия Син – със собствените си усилия. Божия Син не може да бъде затворен в кутия. Той се приема единствено със сърце и с чрез вяра. Когато дарът се намери в сърцата в, когато повярвате в Христос с цялото си сърце, повече няма да бъдете същия човек. Дори ако някога сте били крадец, прелюбодеец или убиец вие ще станете нов човек понеже имате Светлината в сърцето си.

Това, което Господ Христос иска най много е сърцето ви – едно сърце, което вярва единствено в Него. Бог желае най-доброто, което имате, не вашата уста или ръце, а сърцето ви. Той желае вие да бъдете праведен вътрешно. Когато повярвате в Христос сърцето ви се очиства. Петър казва, че вярата очиства сърцето (Деяния 15:9). Същата тази вяра не ви позволява да бъдете арогантен и горд. Понеже когато сърцето е очистено ръцете, очите, краката и всички останали части също са чисти. Вие ще действате по начин различен отпреди. Вярата няма да ви позволи да бъдете вече грешник, прелюбодеец или блудник. Така целия ви живот ще отразява това, което е в сърцето ви.   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.