Грехът достига надалеч


от Мартин Лутер

„А като видяха Иосифовите братя, че умря баща им, думаха си: Може би Иосиф да ни намрази и да ни възвърне жестоко за всичкото зло, що сме му сторили.“ (Битие 50:15)

Библията ни казва колко лесно било за Симеон, Леви и другите братя на Йосф да съгрешат. Но тя също така ни казва колко трудно било за тях да се примирят отново с Йосиф и да възстановят отношенията си. Това е причината много хора, които не са чували посланието за Божията милост да достигат до отчаяние. Някои дори се самоубиват като се давят или обесват. Когато „греха стои на вратата“ (Битие 4:7) хората го пренебрегват. Тогава той ги сграбчва и от един грях следва друг – всеки по-лош от предишния. Когато греха е подтикнат към живот скъпоценната кръв на Божия Син е скъпото лекарство, което може да го премахне.

Ако можем трябва да стоим настрани от греха. Но ако съгрешим трябва да се научим как отново да станем и да възстановим твърдата си вяра. Самата борба ни показва какво означава да вярваме истински. Трябва да разберем, че греха е ужасно зло. Това не изглежда така когато съгрешаваме. Докато го вършим ние му се наслаждаваме. Но когато Божия закон ни накара да осъзнаем греха си ние разбираме, че той е самият ад и много по-силен от небето и земята. След това ние не можем да разберем Божията благодат без големи усилия. Но едно сърце натоварено с грях може да каже: „Макар че съм извършил много грехове „Бог не  е пратил Сима Си на света, за да съди света, а за да бъде света спасен чрез Него““ (Йоан 3:17). Без тази утеха ние не бихме имали лекарство или защита против греха и неговото жило.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.