Продължавайте да вярвате


от Мартин Лутер

„А човеците се уплашиха, загдето ги поведоха в Иосифовия дом, и рекоха: Поради парите, върнати в чувалите ни първия път, ни повеждат, за да намери повод против нас, да ни нападне и да зароби нас и ослите ни.“ (Битие 43:18)

Братята на Йосиф не знаели какво ще се случи с тях. Те със сигурност не очаквали този владетел на Египет, който всъщност бил техния брат, Йосиф, да им съчувства. Те не очаквали той да ги направи богати и да им окаже най-големи почести. Не било дошло времето те да разберат чудните неща, които правел за тях.

Междувременно, те спели и хъркали, без да обръщат каквото и да  е внимание на божиите обещания. Смятали, че ще бъдат сурово наказани. Всичко което  мислели, казвали и правели се случвало сякаш сънували. По-късно, когато Йосиф им казал: „Аз сън брат ви Йосиф, когото продадохте като роб в Египет!“ (Битие 45:4) те щели да се събудят и да видят, че всичко, от което се страхували е било нищо повече от сън.

Често  ние също живеем сякаш ходим насън. Като ни гледа никой не може да каже, че сме заспали. Но ние не сме будни. Ако истински вярваме в божието Слово ще дойде време когато накрая ще се събудим и ще отворим очите си. Но когато сме изправени пред трудна ситуация сърцата ни може да не са толкова силни и уверени колкото изисква Бог. Тогава най-малкото ние трябва  да продължаваме да вярваме по един слаб начин, както правели братята на Йосиф. Ние не трябва да започваме да се оплакваме против Бога или да се уморяваме да се молим и да викаме към Него. В трудно време ние може да не сме в състояние да вярваме толкова силно, да Го хвалим с цяло сърце и да се молим толкова искрено както в добро време. Но поне трябва да вярваме и да се молим толкова колкото можем.  

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.