Добри и лоши времена


от Мартин Лутер

„Във време на благоденствие бъди весел, А във време на злополука бъди разсъдлив; Защото Бог постави едното до другото, За да не може човек да открие нищо, което ще бъде подир него.” (Еклесиаст 7:14)

Когато имате добър ден трябва да правите следното: радвайте се. С други думи, наслаждавайте се на настоящето. Забравете проблемите си. Оставете плановете си настрана. Но владейте емоциите си. Нека мъдростта ви да идва от Бога. Посветете Му своето минало и бъдеще.

Радвайте се в настоящето, но в същото време не забравяйте и лошите времена. С други думи, вие трябва да сте готови за време на скръб. Радвайте се в настоящето, но не мислете, че животът винаги ще бъде такъв. Внимавайте да не станете прекалено самоуверени. Не гледайте към бъдещето сякаш то ще ви носи само добри неща. Трябва да се подготвите и за лошите. Винаги се стремете да бъдете овладени и отворени за всичко, което може да се случи. За разлика от това глупаците се прилепват към радостта на момента. Те изцяло се потапят в тях сякаш добрите времена ще продължават вечно. Тогава Бог използва лошите времена, за да премахне неуместното им отношение и арогантност. Затова вие трябва да се радвате по такъв начин, че да не се потапяте в настоящето. Винаги трябва да пазите част от сърцето си за Бога понеже Той е Този, Който ще ви помогне да преминете през лошите времена. Тогава, когато дойдат трудностите, вие ще сте по-малко загрижени понеже ще сте ги очаквали.  

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.