Синът Христос


от Мартин Лутер

„Христос ни изкупи от проклетията на закона, като стана проклет за нас; защото е писано: „Проклет всеки, който виси на дърво“;“ (Галатяни 3:13)

Благовестието – най-обичното и утешително то всички учения – не гледа на нашите дела или на делата според закона. То ни показва неописуемата, неизразима милост и любов на Бога към нас, едни недостойни и изгубени хора. Милостивият Отец видял, че ние сме потискани и угнетявани от проклетията на закона. Сами и чрез собствените си сили ние никога не бихме могли да се освободим. Той изправил Собствения си Син на света. Натрупал всички грехове на хората върху Сина Си и казал: „Ти ще бъдеш Петър, който се отрече от Мен, Павел, гонителя, богохулника и насилника, прелюбодееца Давид, грешника изял ябълката в рая, разбойникът на кръста. Ти ще бъдеш този, който е извършил всички грехове на всички хора. Плати за тях и ги изкупи“.

И законът казал: „Аз намирам Христос за грешник – Този, Който е взел греха на всички хора върху Себе Си. Не виждам ничий друг грях освен този, който е върху Него. Затова Той трябва да умре на кръста“. След това законът го хванал и Го убил.

Когато това се случило светът бил очистен и изкупен от всички грехове и освободен от смъртта и всичкото зло. Ако някой в целия свят повярва  Бог ще вижда единствено чистота и праведност. Причината за това е, че Христос е бил взет от греха и смъртта. И дори ако остава някакъв остатък от грях Бог няма да го вижда поради сиянието на Синът Христос.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.