Да виждаме нашия Господ


от Мартин Лутер  

После ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.“ (1 Солунци 4:17)

Ние ще бъдем взети при Господ по едно и също време, както тези, които са умрели преди това така и живите при идването на Христос. В един миг всички ще бъдем грабнати и отново ще се видим един друг. Макар ние, които сме още живи, широко да отваряме очите си ние няма да видим нашия Господ Христос преди починалите. По-голям смисъл би имало ние, които сме още живи първи да видим Господа, понеже мъртвите отдавна са се разложили и според нашата логика повече не съществуват.

Но Христос е определил мъртвите да възкръснат заедно с нас в същия момент и да имат чудесни очи, които виждат също така както и нашите. Бог ще направи за християните това, което е направил за Христос. Той извел Христос от затворения и запечатан гроб в един единствен миг, толкова бързо, че в един единствен миг Той бил едновременно вън и вътре. Так и в последния миг Бог ще събере заедно и двете групи. Той ще изведе нас, които сме все още живи и притежаваме своите пет сетива, заедно с тези, които са мъртви, разложени, станали на пръст и разпръснати по целия свят. Ние всички, по едно и също време, ще бъдем взети в небето и ще се реем в облаците. Ние ще сме по-леки от птиците и много по-красиви от слънцето.  

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.