Призовете Господа


от Мартин Лутер

„В притеснението си призовах Господа; Господ ме послуша и ме постави на широко място.” (Псалм 118:5)

Трябва да се научите да призовавате Господа. Недейте да стоите сами или да се излежавате на леглото клатейки глава и оставяйки мислите си да ви измъчват. Не се притеснявайте как ще се измъкнете от тази ситуация или да тъжите за ужасния си живот, колко нещастен се чувствате и колко лош човек сте. Вместо това си кажете:” Вземи се в ръце, мързеливецо! Падни на коленете си и издигни ръце и очи към небето. Прочети един псалм. Кажи Господната молитва и със страхопочитание кажи на Бога от какво се нуждаеш.” Този текст ни учи да викаме към него. По подобен начин Давид казва: „Изливам пред Него оплакването си, Скръбта си изявявам пред Него” (Псалм 142:2). Бог иска да Му кажете своите проблеми. Той не желае да ги пазите за себе си. Не иска да се борите с тях сам и да се измъчвате. Това само увеличава страданията ви.

Бог знае, че сте твърде слаби, за да се справите с проблемите си. Той иска да растете силни в Него. Така Той ще получи славата. От трудностите се раждат силни християни. Без трудности хората говорят много за вярата и Духа, но всъщност не знаят какви са тези неща или какво казват.

Никога не трябва да се съмнявате, че Бог знае трудностите ви и чува молитвите ви. Не трябва да се молите разпиляно или сякаш викате срещу вятъра. Това е подигравка с молитвата и изпитване на Бога. В този случай по добре е изобщо да не се молите. Трябва да се научите да оценявате тази част от нашия текст, която казва: „Господ ме послуша и ме постави на широко място”. Псалмистът казва, че Господ го е чул и го е избавил от трудностите му.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.