Истинското благовестие


61+Rdn5Ca1L._SL300_

от Мартин Лутер

„ Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос! Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила;“ (1 Петър 1:3)

Книгата 1 Петър е едно чудесно писмо и пример за нас. Петър започва като обосява Кой е Христос и какво ние сме получили от Него. Той казва, че Бог ни е новородил за жива надежда чрез възкресението на Христос. По подобен начин Отец единствено поради Своята милост ни е дал всичко без заслуги от наша страна. Това са истински и евангелски думи, които трябва да се проповядват.

Нека Бог да ни помогне. Колко малко от това послание откриваме в други книги! Дори сред най-добрите, като тези написани от Йероним и Августин, трудно намираме нещо подобно. Следователно ние трябва да проповядваме за Исус Христос, че Той е умрял и възкръснал от мъртвите и защо Той е бил умъртвен и възкресен. Трябва да проповядваме така, че хората да повярват в Него и чрез вяра да се спасят.

Това означава да проповядваме истинското благовестие. Всяка проповед различна от тази не е благовестието, без значение какво проповядва.   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.