Да не бъдем неблагодарни


61+Rdn5Ca1L._SL300_

от Мартин Лутер

И той влезе при Агар и тя зачна; и като видя че зачна, господарката й стана презряна в очите й. (Битие 16:4)

Като робиня Агар нямала нищо освен дрехите и храната, които Сарая от доброта и щедрост и давала. Сарая дори била тази, която я избрала да бъде майка на детето на Аврам. Въпреки това Агар станала непочтителна към сарая, истинската съпруга на Аврам. Светия Дух разказва историята за кавгата между Сарая и Агар за наша утеха. Той иска ние да разберем, че Божиите хора трябва да преминат през това в живота си.

Цялото семейство било засегнато поради това, че Агар се отнасяла непочтително към Сарая. На повърхността това изглежда като тривиална и незначителна история. Въпреки това Светия дух я счел за достатъчно важна, за да ни я разкаже в детайли. Той направил това, за да могат вярващите да бъдат утешени и да научат урокът, че те трябва да са търпеливи и да очакват избавление от подобни проблеми.

Агар имала всичко, което притежавала, дори самата себе си, поради Сарая. Въпреки това тя станала груба и непочтителна към човекът, който се отнасял толкова едро към нея. Затова ние трябва да се научим да правим добро на другите, но да очакваме те да ни отвърнат с неблагодарност. Много ситуации в живота ни не се случват така както очакваме. Надеждите ни за другите хора не винаги се оправдават. Все пак човешката природа е покварена и хората са непредвидими. Когато животът изведнъж започне да се подрежда добре за никой не е лесно да избегне изкушението да стане груб и неблагодарен към другите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.