Той възкръсна: има ли смисъл възкресение в съвремения свят


resurrection 12Приятели, остана една седмица до Възкресение.
Миналата година имах желание да отпечатам една малка книжна, която християните да могат да раздават на свои невярващи приятели – „Той възкръсна: има ли смисъл възкресение в съвремения свят“. За съжаление закъснение с редакцията ми попречи. Тази година всичко беше готово, но карантината го прави безсмислено.
Затова вместо на хартия пускам книгата в електронен вариант. Тя съдържа няколко статии и проповеди на Н. Т. Райт. Прегледайте я и ако сметнете, че е подходяща я препоръчайте на ваши познати.
Съвсем умишлено избрах формат, който, макар и кратък е доста по-обемен от брошурка – мисля, че в настоящите условия в България последните вече от доста време не са особено удачен начин за споделяне на вярата.

По същата причина избрах да не включа в книгата директна покана за посещение на църква, приемане на Христос или нещо подобно. Отново, моето впечатление е, че повечето хора вече са се срещали с подобен подход и са повече или по-малко подозрителни към него. Ако възникне удачна възможност задължително го направете, но лично – вие познавате хората, на които бихте дали книгата и можете най-доре да решите кога това е удачно.

Дали нещо подобно може да бъде по-ефективно предстои да видим – и като формат и както съдържание, а и като аудитория.
Огромни благодарности на Cvety Coneva, която подготви корицата и Ivailo Atanasov, който редактира текста – и двамата на доброволни начала.
Файлът можете да изтеглите от следната връзка https://rado76.files.wordpress.com/2020/…/wright-final-1.pdf.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.