Да следваме с погрешни мотиви


61+Rdn5Ca1L._SL300_

от Мартин Лутер

В отговор Исус им рече: Истина, истина ви казвам, търсите Ме, не защото видяхте знамения, а защото ядохте от хлябовете и се наситихте“ (Йоан 6:26).

Христос казал на хората, че го следват не заради учението Му, а заради своят стомах, който обичат. Те мислели за себе си: „Исус е велик учител! Той ни дава свобода. Винаги ще бъдем нахранени и задоволени и ще правим каквото си искаме.“

В този текст Господ открива какви последователи ще привлича благовестието. Дори днес благата вест привлича хора, които си мислят, че тя ще напълни стомасите им, ще задоволи желанията им и ще им помогне тук в този живот.

Тази идея е толкова често срещана днес, че аз съм вече уморен постоянно да проповядвам и поучавам за нея. Хора претендиращи да са искрени последователи идват да слушат проповед. Но под това прикритие те идват единствено за лична блага. Но благовестието не е изпратено от небето, за да позволи на хората да напълнят стомасите си, да вземат каквото си искат и да правят каквото им харесва. Не за това Христос е пролял кръвта Си!

Благовестието прогласява Божията слава и ни учи да прославяме Господа. Бог желае да го хвалим. Той иска да вършим това, което Му е угодно. Ако направим Божията слава и царство свой пръв приоритет тогава Той няма да ни даде само живот и всичко, от което се нуждаем в този свят, но също и вечен живот.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.