Грехът на света


61+Rdn5Ca1L._SL300_

от Мартин Лутер

„На следния ден Йоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света!“ (Йоан 1:29)

От този текст ние научаваме, че всички хора били подведени в греха от дявола и че единствено Агнецът може да ги избави от това. Нашето неверие не е по вина на Исус.  Вината е наша. Ако не вярваме то е защото сме привързани към греховете си. Накратко Божият Агнец носи греха на света.

Вие трябва да вярвате и да изповядвате това с целия си живот. Може да си мислите: „Да, зная че Исус е понесъл греховете на Петър, Павел и другите светии. Те са били свети хора. Но кой знае дали Христос ще понесе и моите грехове? Само ако бях добър колкото Петър или Павел.“ Не чувате ли какво казва Йоан? „Това е Божият Агнец, Който носи греха на света.“ Вие трябва да признаете, че също сте част от света. Родени сте от човека майка и баща – не сте крава или прасе! Тогава следва, че за вашите грехове е платено точно както е платено и за греховете н Петър и Павел. Вие не можете сами да платите за греховете си. Нито пък те са платили за греховете си. Няма изключения.

Затова не слушайте собствените си мисли. Слушайте Божието слово. То обещава прошка на греховете за всеки, който вярва, че Божият Агнец е понесъл греха на света. Чували ли сте това? Агнецът не е пропуснал нищо. Той е понесъл всички грехове на света от началото до края на времето. Следователно Той е понесъл и вашите грехове и ви е предложил Своята благодат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.