Бог може да поправя грешките


61+Rdn5Ca1L._SL300_

от Мартин Лутер

„Началото на мъдростта е страх от Господа; Всички, които се управляват по Него, са благоразумни; Неговата хвала трае до века.” (Псалм 111:10)

Трябва да се пазите от две крайности. Едната е да станете арогантни относно своите мъдрост и планове. Другата е да бъдете потиснати когато нещата не вървят на добре. Бог прощава и дори благославя грешките на верните хора. В моята арогантност аз често съм правил най-големи грешки и най-глупави неща докато съм се опитвал искрено да помагам на хората и да дам добър съвет. Когато правя такива грешки аз се моля искрено на Бога молейки Го да ми прости и да поправи това, което съм сторил. Важните и верни водачи често причиняват голяма вреда чрез своите съвети и действия. Ако Бог няма милост към тях и не поправя всичко светът би бил ужасно място.

Всички ние правим грешки. Смятаме себе си за мъдри и знаещи. И все пак в искреното си желание да помогнем можем да причиним вреда. Ако Бог в Своята мъдрост и състрадание не поправяше нашите грешки живота ни щеше да бъде каша.

Ние приличаме на фермер, чийто коне се затрудняват да носят тежък товар. Мислейки, че колелетата на колата са твърде широки той ги стеснява. Това само кара товарът да затъне толкова дълбоко в калта, че колата изобщо не може да бъде помръдната.

Означава ли това, че хората не трябва да правят нищо и просто  да бягат от всяка отговорност? Съвсем не. Вие трябва вярно да вършите работата, която Бог ви е поверил. Не разчитайте на собствената си мъдрост и сила и не претендирайте, че сте толкова умни и важни, че всичко трябва да бъде направено по вашия начин. Не се срамувайте да паднете на колене и да се молите: „Скъпи Боже, Ти си ми дал тази работа. Моля Те, учи ме и води ме. Дай ми знанието, мъдростта и силата, за да изпълнявам задълженията си неуморно и добре.”

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.