Да слушаме Христос


61+Rdn5Ca1L._SL300_

от Мартин Лутер

„А вашите очи са блажени, защото виждат, и ушите ви, защото чуват.” (Матей 13:16)

Някои хора слушат какво казва Христос, но не вярват, че Отец говори. Те не вярват, че Неговите думи са думите на Отца. Затова Бог трябва да ги привлече допълнително. Когато те чуват Словото Бог докосва сърцата им с него. Тогава, чувайки Бог да говори, те са способни да вярват, че слушат думите на Отца.

Научете какво означава да ви привлече Отец. Това означава да слушате думите излизащи от устата на Христос. Трябва да се учите от Него. Не трябва да се отдалечавате от Неговите думи. Не разумът ви е довел до вярата. Христос преодолява вашата себеизмама и разум. Той осъжда хората, които отхвърлят изговорените Му думи и чакат да се случи нещо специално. Те се надяват, че Отец ще им проговори лично от небето и директно ще им даде Светия Дух. Те искат да чуят силен глас от небето, но това няма да се случи.

Единственият начин да чуем както ни казва Отец е чрез Сина. Вие ще чувате думите на Христос, но това няма да е достатъчно, за да ви привлече. Вашият разум казва, че Христос е само един човек и думите Му са просто човешки думи. Но ако с наслада мислите над Словото – четейки го, слушайки го да се проповядва и обичайки го – скоро ще достигнете до момента, в който да кажете: „Това наистина е Божие Слово!” По този начин вярата застава до разума.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.