Отворени за поправка


61+Rdn5Ca1L._SL300_

от Мартин Лутер

„Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му;“ (Йоан 3:20)

Светът не желае да бъде наказван. Той желае да остане в тъмнина. Той не желае да чува, че това, в което вярва е погрешно. Ако вие също не желаете да бъдете поправяни тогава също можете да напуснете църквата и да поставите името си в някой бар или бардак. Но за да бъдете спасени  – и поменете, че след този живот има друг! – вие трябва да приемате поправка.

Ако не желаете да се спасите каква полза имам аз да се занимавам с това? Ако не сте сигурни, че вярвате в ада, вечното осъждение и Божия гняв тогава просто попитайте съседа си за това. Всеки може да ни каже, че всички ще умрем. Накратко ако искат да съществуват църквата и правителството трябва да осветляват злото. Гражданската власт трябва да наказва очевидната тъмнина на обществените пороци и престъпния живот на хората докато ние, проповедниците в църквата, трябва да изваждаме на показ скритата тъмнина на лъжеученията в погрешните вярвания. Ние трябва да се противопоставяме на тези, които учат или мислят, че са праведни поради това, което правят. Ако църквата и правителството престанат  да наставляват хората целия свят бързо ще се срути. Ако искат да се спасите и да бъдете християнин тогава бъдете отворен за поправка. Проповедниците трябва да укоряват или да напуснат поста си. Християнинът, който не приема поправка само претендира, че е християнин.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.