Какво означава да виждаме Бога


61+Rdn5Ca1L._SL300_

от Мартин Лутер

„Блажени чистите по сърце понеже те ще видят Бога“ (Матей 5:8)

За вярващите е много важно да имат чисти сърца, които следват Бога. Те трябва да са чисти на основата на Божието чисто и свято Слово. Каква ще е тяхната награда? Какво е обещал Бог на чистите по сърце? Казва ни се: „Те ще видят Бога.“ Това наистина е удивително – едно прекрасно съкровище! Но какво означава „да виждаме Бога?“

Някои хора имат свои идеи за това как да виждат Бога. Те се усамотяват в някой ъгъл, издигат мислите си към небето и се предават на празни спекулации. Това ли е начинът да се опитваме да видим Бога? Те използват собствените си идеи като опит да влязат в Божието присъствие. Опитват се да се изкачат на небето със собствената си сила. Настояват да използват собствения си интелект, за да разберат всичко за Бога и Неговото Слово.

Обаче ако вярвате, че Бог Христос е вашият Спасител скоро ще разберете, че имате един добър Бог. Вярата ви води към небето и ви позволява да надникнете в Божието сърце. Там вие ще видите един проблясък на безкрайната Му милост и любов. Това означава „да видим Бога.“ Не можем да Го видим физически с очите си понеже никой не може да види Бога в този живот.  Но ние виждаме Бога чрез вяра.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.