История на църквата 6-21


index

от Евсевий Кесарийски

Глава 21

Епископите, които били добре известни по онова време

  1. След като Антоний управлявал в продължение на 7 години и 6 месеца Макрин го наследил. Той управлявал само една година и бил наследен от другия Антоний. По време на неговата първа година римският епископ Зефирин, след като изпълнявал тази длъжност в продължение на 18 години, починал и Калист получил епископство.
  2. Той го изпълнявал в продължение на 5 години и бил наследен от Урбан. По това време Александър станал римски император, след като Антоний управлявал едва 4 години. По това време Филет също наследил Асклепиад в Антиохийската църква.
  3. Ако някога имало благочестива жена то майката на императора на име Мемаея била такава, като при това живеела религиозен живот. Когато името на Ориген се разнесло навсякъде и достигнало дори до нейните уши, тя силно пожелала да види човека и преди всичко да изпита неговото прославено познание на божиите неща.
  4. Намирайки се по това време в Антиохия тя изпратила за него един военен ескорт. След като останал с нея за кратко време и показвайки й много неща, които били за божия слава и за удостоверяване на божественото учение, той побързал да се върне към поверената му работа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.