Не за да осъди света


61+Rdn5Ca1L._SL300_

от Мартин Лутер

„Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.“ (Йоан 3:17)

Един баща и една майка не гълчат, удрят или наказват децата си понеже искат да видят как те умират. Те ги дисциплинират, така че да не попаднат в ръцете на палача по-късно. По същия начин Бог не желае ние да тичаме безотговорно. Той ни насочва и дисциплинира, за да ни обуздае и да не бъдем наказани. Бог иска да ни защити и да ни направи наследници на небесното царство.

Бог дисциплинира Своите избрани и дори им изпраша множество изпитания и трудности. Когато усетите че казвате: „О, Господ ми е толкова ядосан,“ тогава си кажете: „Аз вярвам в Теб и в Твоето слово. Ти няма да ме излъжеш. Дори ако ми пращаш много трудности това не е понеже ме осъждаш. Ти никога няма да ме отхвърлиш. Както казва Псалм 143:2: „Не отхвърляй с гняв слугата си“ понеже То не си бил пратен да съдиш света.“

Дори ако Бог изпраща напасти не смятайте, че Той иска да унищожил всичко. Когато коринтяните се държали глупаво на Господната трапеза и Бог позволил мнозина от тях да се разболеят и да починат Павел казва: „Но, ако разпознавахме сами себе си, не щяхме да бъдем съдени. А когато биваме съдени от Господа, с това се наказваме, за да не бъдем осъдени заедно със света“ (1 Коринтяни 11:31-32).

Ние трябва да разберем, че Бог ни дисциплинира, така че да можем да се спасим, а не за да бъдем осъдени. Дисциплинирайки ни Той с надявам да ни отвърне от осъждението и присъдата запазена за света. Христос не е дошъл, за да съди. Ние не трябва да гледаме на Него като на един екзекутор. Христос иска да ни помогне.

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.