Докъде стига глупостта ни -20


Вероятно това е последният епизод от дългата и често не особено приятна сага с християни.ком. Последният, понеже сайта прекратява своето съществуване.

Затварят и свързаните с него сайтове „бг семейство,“ „църква.ком“ и „български християнски форуми.“

Без име

Обяснението е, че няма възможност да покриват разходите.

1

Въпреки твърденията на един от администраторите, че това е „най-големият евангелизационен сайт в Европа“ и постоянното парадиране с това колко хора са се покаяли от него и колко изцеления са се случили след техни призиви за молитва порталите от самото начало бяха създадени като средство за финансово облагодетелстване на техният собственик. Това беше опит да се намери свободна пазарна ниша, която използва познат християнски жаргон изцяло като търговски похват. Публикуваните материали бяха основно „жълти,“ препечатани от други издания без всякакъв интерес да се провери тяхната достоверност (подробности в предишните статии от поредицата). Освен приходите от реклами всяка статия завършваше с призив за финансова подкрепа (комбинирано с неуспешен опит да се продаде сайта curkva.com).

В крайна сметка се оказа, че печалбата не е достатъчна. Порталите затварят. Това обаче е малка утеха на фона на факта, че те все пак се задържаха във виртуалното пространство в продължение на години – факт, който говори много за нивото на значителна част от българските християни.

Оставам с горчив вкус от грозните реплики, които се наложи да разменя, но и с надеждата, че да биеш тревога не е съвсем безполезно.

Оставам(е) също и с възможността все още да се наслаждаваме на бисера Радостин Марчев – християнин, богослов или клюкар. Макар че сайта, на който беше поместен вече да не работи неговият собственик Венци Тоневски го е качил на личния си блог.

1 thought on “Докъде стига глупостта ни -20

  1. Радославе, защо все още се занимаваш с Християни.ком?
    И да знаеш, че Бог съсипа сайта не заради теб и твоите „тревоги“, а защото същия тоя собственик и вседържател започна да хули благодетеля си, в мое лице.
    Не ме интересуват „отзивите“, които ще напишеш евентуално след моя коментар или в чест на моя коментар, просто ти казвам истината. Жалко за така наречените „бг християни“, жалко…едните лъжат и злоупотребяват, а когато ги изобличат – хулят благодетели и спонсори, а другите се занимават с махленски клюки по първите.
    Жалко…
    Йоланта, бивш единствен редовен многогодишен спонсор на християнски български сайт/ голяма грешка от нейна страна, да спонсорира български сайтове/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.