Нови заглавия


Откакто се помня книгите винаги са били най-голямото ми хоби. По едно време не много големият апартамент на родителите ми беше доста препълнен с хартия. По-късно, когато станах християнин, тази любов към четенето се насочи към богословската литература.

Едно от нещата, които доста бързо осъзнах беше, че българският книжен пазар е доста ограничен – както количествено така и качествено. Доста години почти болезнено усещах липсата на качествена литература. Няколкото опита да си поръчам книжни издания от чужбина ми показаха, че това не ми е по джоба. След това с навлизането на електронните книги и лесното споделяне на файлове с информация нещата станаха много по-лесни докато в един момент осъзнах, че съм в състояние да си осигурявам почти всичко, което се появява на пазара. Разбира се, сега проблемът е, че не съм в състояние чисто физически да прочета всичко, което искам и смятам за важно. Въпреки това тръпката редовно да преравям сайтове в търсене на интереси заглавия остава непроменена.

Слеващият месец се очаква излизаето на две нови книги. Едната е обещаващото издание на Кевин Ванхузер Biblical Authority after Babel: Retrieving the Solas in the Spirit of Mere Protestant от Brazos Press, която трябва да се появи на 18 Октомври.

Втората е широко рекламираната The Day the Revolution Began: Reconsidering the Meaning of Jesus’s Crucifixion на Н. Т. Райт, която HarperOne планират за 11 Октомври.

И двете заглавия са широко рекламирани и нетърпеливо очаквани, а коментарите по тях вече започнаха.

Явно Октомври пак ще се чете.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.