Докъде стига глупостта ни – 12


от Радостин Марчев

ramzes

След като на 27.09.2015 bradva.bg пубикува поредната сензационна статия озаглавена На дъното на Червено море откриха армията на Рамзес, преследвала Моисей ми беше интересно дали моите приятели от hristiqni.com ще я последват. Не ме разочароваха – само 2 дена по-късно тя гордо краси техния сайт – разбира се, без каквото и да е споменаване на източник.

Едва ли има нужда да казвам, че статията не е писана от „брадвата.” Зад нея стои нашият стар познайник WNDR – хумористичен сайт, който се занимава с публикуване на измислени „новини.” Впрочем последното е упоменато в самия сайт.

Утешителното в случая е, че докато „брадвата” е закъсняла с новината цяла година (WNDR я публикува на 24.10.2014) то „християните” са се забавили само с 2 дена.

Препоръчвам ви да последвате техния съвет (написан с червени букви): „Сподели и благослови някого.” И не забравяйте да подпомагате финансово сайта.

Забележка: За да не се превръща блога ми в постоянен коментар на лъжливи новини, за християните, които обичат да споделят сензации сериозно препоръчвам преди да го направят да проверяват следните сайтове:

http://www.thatsfake.com/ 

http://www.truthorfiction.com/

http://www.hoax-slayer.com/

https://www.metabunk.org/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.