Докъде стига глупостта ни – 5


ДОКЪДЕ СТИГА ГЛУПОСТТА НИ – 5

от Радостин Марчев

1

Днес е първото “новомесечие” откакто християни.ком публикуваха съобщение за огромен астероид, който “много скоро” ще удари земята. За съжаление никой не знае за него понеже НАСА подло крият съществуването му. Бог обаче е открил това чрез пророчества на “няколко човека, които не се познават независимо един от друг.” Според тях това е изпълнение на описаното в Откровение 8.

След като казах, че това не е вярно, че нищо подобно няма да се случи обещах да напомням за това всяко първо число на месеца, вчера вече познатата ми Йоланта ми написа следния коментар:

“А относно искането на г-н Марчев за извинение за видението с астероида ,то нека ви кажа г-н Марчев следното:

Понякога аз слагам материали на хора ( обикновено от Америка или Канада ) които не са успели сами да сложат публикацията си . Това не означава ,че аз самата подкрепям видението или проповедта ,която слагам -просто съм длъжна да поместя материала. Ако видението е истинско ,а аз съм го спряла понеже съм скептична ,тогава….?? По-добре да изтърпя вашите подигравки ( да ме наречете ПРОСТА ,както сте писали в заглавието си , отколкото да се чудя какво да отговарям на Христово съдилище )

Така ,че защо не си направите акаунт и сам да поискате извинение под материала -хората може и да ви уважат …но пък представете си , ви се извинят и …астероида удари и то не в Америка ,а в България -тогава ?? ще ви спаси ли извинението им? Понеже знаете ли- за Господа няма непроменяеми неща !

Може да реши да ви изненада …

Е, стига фантазии , благословения Божии !”

От него става ясно, че, виждате ли, ние всъщност не сме сигурни дали това е вярно, но трябва да го публикуваме и да го направим достояние на колкото се може повече хора понеже всеки скепитицизъм по отношение на пророчествата е опасен и може да ни донесе осъждение. Всъщност направо ми казаха, че може заради мен астероидът да промени полета си и вместо Америка да удари България (а защо не и точно моята къща?).

Подобно отношение към пророчествата (или “пророчествата”) е изключително опасен и манипулативен. Ние сме едва ли не задължени да разпространяваме всичко с подобни претенции осъждайки и заплашвайки всеки, който изкаже съмнения относно него и ако то не се сбъдне просто да махнем с ръка и да продължим нататък.

В Библията обаче намираме и пасажи като следния: “Но пророк, който дръзне да каже от Мое Име дума, която Аз не съм му заповядал да говори, или който говори от името на други богове, тоя пророк да умре. И ако речеш в сърцето си: Как ще познаем коя дума Господ не е казал? Когато някой пророк говори от Господното име, и думата му не се сбъдне нито се изпълни, тая дума Господ не е говорил; пророкът я е говорил надменно; да се не боиш от него.”

По същия начин НЗ призовава да не презираме пророчествата, но веднага добавя да не ги приемаме без да ги изпитваме (1 Солунци 5:20-21).

В този случай аз открито казвам, че християни.ком са публикували лъжи и измислици, от които нищо няма да се сбъдне. Те пускат жълти и сензационни заглавия, за да печелят посещения. Това означава да си правим рейтинг, да заблуждаваме хората и да печелим пари спекулирайки с Божието име. Както обещах ще напомням това всеки месец и ще искам отговор какво ще стане когато нещата лъснат като такива. Нямам никакви притеснения да поема своята отговорност. Да видим дали другата страна ще има доблестта да направи същото.

Първият месец вече мина.

7 thoughts on “Докъде стига глупостта ни – 5

 1. Доколкото виждам информацията е от форума, а не от сайта, което е доста различно.

 2. Това е справедлива забележка – винаги може да се случи някой да напише глупост във форума на иначе съвсем читав сайт. Но (1) Темата е започната от модератор, не от външен човек (2) Той си стои зад публикацията – вкл. в собствените му коментари тук. (3) Подобни безумия се пускат и в самия сайт, не във форума.

 3. Темата за мартениците случайно ми попадна във фейсбук, та реших да се позабавлявам като прегледам коментарите… Първите 5 минути беше забавно, но след като осъзнах, че божиите овчици коментирали поста, не се шегуват, започнах да се чудя в кой век живеем. Тотално затъпяване и сляпо вярване… Надявам се, че комедиантите от фб ще посетят този блог, ще разберат колко нелепо изглеждат и ще се осъзнаят… the boss, радвам се, че си предоставил тази възможност на верните братя и сестри.

 4. Аз посетих въпросната тема, но не видях уточнена някаква конкретна година за изпълнение на пророчествотос астероида. Откъде си видял тая 2014г, би ли обяснил,Радостин Марчев? Защото проверих и дадения линк към американски сайт-там пишеше :
  Prophecy Club 2014

  Meteor The Destruction Of America – Prophecy Club 2014

  Което съвсем не означава, че метеор ще удари в 2014г земята, но че тоя клуб се казва Ппророчески клуб 2014

  Така, че намирам че ни заблуждаваш Радостине .Не си допрочел добре май.

 5. Напротив много добре съм прочел: В тема пише: „Скоро попаднах на информация във Bible Prophecy Club, където Порто риканеца Alfredo Pérez и месианския еврейн Maurice Sklar, както и други, споделят ВИДЕНИЯТА и СЪНИЩАТА си, дадени им от Бога, точно за ЗАПЛАХАТА от Астероид, който се очаква да УДАРИ Планетата съвсем СКОРО!“ Допълнително първото мнение след публикацията споменава за краят на Септември – по-точно на 23 Септември. Ако се чудиш откъде идва датата просто пусни едно търсене с „гуглето“ и ще разбереш. После аз съм недочел, нали :).
  Съвсем скоро означава съвсем скоро – не след 2, 10 или 100 години. Когато започнат да ни заливат със съвети как трябва веднага да складираме храна и вода и да бъдем готови всеки миг за удара след колко време очакваш да се случи събитието – през живота на внуците ти ли? Хайде да не се измъкваме по грозен начин когато ни спипат по бели гащи, че лъжем безогледно в Божието име.
  Впрочем когато заговорихме за недочитане да попитам и аз ти къде прочете 2014 в моята публикация. Ако не бъркам 2014 свърши преди 2 месеца…
  П.П. Преди да напишеш още нещо в защита на Родригез те съветвам да направиш малко по-внимателно проучване за това какво е казвал и какво не е казвал – иначе може да се червиш след това когато нещата бъдат посочени.

 6. истина е, обаче, че в самата тема във форума няма такава дата писана никъде-гледах специално.Освен всичко, тоя който е пуснал темата е уточнил, че половината от текста е на една жена на име Маргарита Йорданова от САЩ .Ти отправяш прибързани упреци към Християни.ком специално, но аз намирам, че това наистина е било прибързано- там аз не видях уточнени неща, освен линка към Пророчески клуб 2014г-другото е твое нагаждане на нещата.
  Нито пък видях съвети как да складираме храна и вода в самата тема, затова ти казвам, че това малко прилича на заяждане на дребно.Нека се съсредоточим в нещо полезно.

 7. Какво значение има откъде е? Всеки сериозен и отговорен човек подбира какво да пусне и какво да не пусне след като поне малко проучи въпроса. Ако в публикацията липсва важна информация по темата това трябва да се смята не за извинение, а за несериозно свършена работа.
  В случая е много лесно да се направи проверка напр. за подадената връзка и за човека, за когото се говори на нея. Аз го направих. Ето малко инфо https://rado76.wordpress.com/2015/03/04/stupidity-6/
  Намерих информацията за половин час без да се затрудня особено. Ако смяташ, че не трябва да се прави елементарна проверка с какво се заиграваме когато пускаме сензационни съобщения за апокалиптични събития с християнки претенции наистина няма какво повече да си кажем.
  Честно, умът ми не може да побере как хората смятат, че трябва да публикуват всяка глупост, която някой им изпрати под претенцията, че е пророчество и след това да продължават да претендират, че са сериозен сайт! Че и да са обидени. Давате ли си изобщо сметка каква представа създавате за християнството по този безотговорен начин?
  П.П. Инфото за складиране на храна и вода може да се намери само с няколко клика в нета. Виж по-горе за елементарната проверка, за която писах.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.