Докъде стига глупостта ни – 4


ДОКЪДЕ СТИГА ГЛУПОСТТА НИ – 4

1

Неочаквано драмата с hristiqni.com видя продължение – днес получих съобщение от тях.

Предисторията е следната: На 13.02.2014 сайта публикува статия озаглавена „Шокиращо откритие, от което учените изпаднаха в делириум! Намерено е доказателство за съществуването на Бог!” Както и останалите им публикации тя завършваше със следния призив изписан с червени букви: “Не се притеснявайте какво ще кажат или помислят за вас вашите приятели. Важно е мнението на Бог! Споделяйте и бъдете благословени.”

На следващия ден. 14.2.2015, аз написах кратко резюме, в което показвах, че статията е измислица, която не само не отговаря на фактите, но е специално съчинена като хумореска. Последното може много лесно да бъде открито чрез кратка проверка в мрежата.

На 20.2.2015 hristiqni.com премахнаха статията без какъвто и да е коментар. (Последната обаче все още може да бъде намерена на следния адрес откъдето е била препечатана дума по дума без споменаване на източника) За сметка на това днес, 27.02.2015 човек подписал се като „Йоланта” е написал коментар по моята статия, който казва следното:

Г-н Марчев , благодаря ви ,че правите непрекъснато ,повтарям НЕПРЕКЪСНАТО безплатна реклама на сайтът ни Християни.ком. Виждам че редовно и системно следите публикациите в него . Съжалявам ако ви разочаровам понякога с премахнати статии- ми какво да се прави ,нямам тази възможност да следя нещата както вие го правитеВие просто сте велик в това отношение ! Бог да ви благославя -много ми помагате в рекламирането на самия сайт, чиждам че сте редовен читател .

Хм …май ще трябва да измисля награди за редовните читатиели!”

По-долу помествам моят отговор, който между другото казва защо изобщо си играя да пиша в тази връзка.

„Напротив, премахването на лъжлива и подвеждаща читателите статия не е разочарование. Разочарование е по-скоро, че не можете да проявите поне малка критичност и да си проверявате източниците преди да публикувате подобна жълта глупост. Разочарование е, че не смятате за необходимо да кажете едно елементарно „съжалявам“ на читателите, които така ентусиазирано настоявате да „лайкват“ и споделят дивотии, за които след това хората заслужено им се смеят. Накрая разочарование е, че нямате уважение дори към самата себе си като се занимавате с подобни неща.
В тази връзка напомням, че времето тече, а скритият от НАСА астероид все още никакъв го няма. Интересно дали когато нещата окончателно лъснат и там ще имате доблестта да си признаете, че или сте наивно заблудени или съзнателно лъжете? Или отново ще го оставите да отшуми все едно, че нищо не е станало и ще изтриете публикацията – „за мое разочарование“?
Хора, това което правите не само е грозно, клюкарско и долнопробно. Много по-лошо е, че вие подвеждате лековерни наивници и карате невярващите да мерят християнството с вас и да му се смеят – да му се смеят много и да му се смеят заслужено.
Накрая, това, че след такава груба издънка можете да ми напишете толкова нагъл коментар говори много за вашият манталитет. Това е една от причините да си позволя толкова рязък тон – понякога идва време когато нещата трябва да се нарекат с истинските им имена.„

2 thoughts on “Докъде стига глупостта ни – 4

 1. Go Rado..!!! 😀
  Какво друго да каже човек.

  В днешно време всеки с камерафон в джоба е фотограф и очевидно всеки, който може да си направи уеб сайт се изживява като журналист…или i-evangelist или нещо подобно.
  Но очевидно е и друго – че преди да сме християни, будисти, българи, американци, журналисти, уебинари, евангелист или каквото и да е, там, СМЕ ХОРА.
  А простотийката е чисто човешка чертичка. Тъкничка, като клечица, която те ръчка по егото и не му дава мира… и от там резултата – сайтове, като http://www.hristiqni.com
  А заради такива сайтове се хули божието име.

 2. Матей 12:36. И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.

  Който ражда безумно чадо ще има скръб, И бащата на глупавия няма радост. Притчи 17:21.

  Каквото е разорен дом, такова е мъдростта за глупавия, и знанието на неразумния – безсмислени думи. Исус Сирахов 21:21.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.