Докъде стига глупостта ни – 3


ДОКЪДЕ СТИГА ГЛУПОСТТА НИ -3

от Радостин Марчев

1

„Изкуственият интелект не може да се сравнява с естествената глупост“ (народна мъдрост)

Сайта hristiqni.com упорито отказва да си вземе бележка и да спре да препечатва всяка глупост, която намери някъде из нета. Новата “находка” този път идва от реномирания портал bradva.bg, а както е известно всяка дума в него е чиста истина. Тя ни е поднесена с пикантното заглавие: “САЩ признаха: унищожихме хиляди скелети на гиганти, за да спасим официалната история.” Според написаното Смитсъновния институт е унищожавал хиляди скелети на хора с размери 2-4 метра и е засекретил всички документи свързани с това. Целта е да се прикрият несъответствията в официално приеманата археология, да се защити теорията на еволюцията и да се отрече съществуването на гигантите описани в Библията. Върховният съд на САЩ е постановил института да разсекрети документите през 2015 г. Всичко това е гарнирано с фрапантна снимки на гигантски скелети.

Излишно е да казвам, че (отново) списващите hristiqni.com не са губили дори минимално време, за да направят дори елементарна проверка на достоверността на източниците си. А една кратка справка в “гуглето” би показала някои интересни неща.

Информацията води началото си от статия публикувана на 3.12.2014 в World News Daily Report. Този престижен научен портал обяснява съдържанието на публикуваните от него материали по следния начин: “World News Daily Report се занимава с уеб публикуване на новинарски и политически сатири, които може да използват, а може и да не използват истински имена, често по полу-истински и най-вече по измислени начини. Всички статии съдържащи се в worldnewsdailyreport.com са измислици и фалшиви новини. Всяка прилика с истината е напълно случайна освен всички споменавания на политици и/или известни личности, в които случаи те са базирани на истински хора, но отново са почти напълно измислени.”

За да спестя подробностите не съществува никакво подобно решение на Върховния съд на САЩ, а поне от 2002 г. National Geographic громи огромния брой фалшиви снимки на гигантски скелети наводнили интернет.

Viva християнската апологетика, viva hristiqni.com!

И не забравяйте да следвате указанията под публикацията (с червени букви):“Не се притеснявайте какво ще кажат или помислят за вас вашите приятели. Важно е мнението на Бог! Споделяйте и бъдете благословени.“

9 thoughts on “Докъде стига глупостта ни – 3

 1. О,г-н Марчев , виждам че за пореден път вие свършихте това ,което аз сама не бих могла-направихте неимоверна реклама на сайта Християни.ком! Бог да ви благославя за това ,че четете РЕДОВНО нашите публикации.

  О, дори ме вдъхновихте и ПАК публикувах въпросната статия -тоя път във ваша чест, поради огромния ви интерес към нея ..

  Ох…ще трябва да измисля достойни награди за редовните читатели като вас ! Но подозирам ,че няма да мога ,та оставям всичко на Бог-Той е измислил наградите вече.

  А за сега ,Бог да ви благославя ,че ОЦЕНЯВАТЕ достойно труда на братя и сестри, като слагате под един знаменател статии от ЛЮБОПИТНО ,с материали по Библията .

 2. Можете да бъдете сигурни, че трудът ви е оценяван наистина толкова достойно колкото заслужава.

 3. Така е, важно е посещения да има. Етичната страна на публикациите може да гони тоя, дето клати гората.
  П.П. Няма нужда да търсите думата „етика“ в речника – дори да прочетете определението няма да разберете смисъла.

 4. Г-н Марчев , трябва да ви кажа нещо :
  Напоследък се чудех как така такъв голям и мощен сървър като тоя на Християни.ком пада на петнадесет минути ,но прочитайки вашите стии в блогчето ви , се досетих ! Всяко мрънкане по някоя публикация в сайта предизвиква следната реакция -хората от едното любопитство посещават дадения одумван линк ,да видят и те какво ще да е тая „ужасна “ публикация в християнски сайт! Е, повечето остават неудовлетворени и може би ви се ядосват заради сгъстените краски ,но…това е истината -всяко мрънкане води до все по-голяма посещаемост.

  Е ,доброто в случая е ,че след като видят че не си струва , попоглеждат малко по-встрани и забелязват другите статии на библейска тематика ,като примерно“Десетте Божии заповеди “ 🙂

 5. Като гледам как постоянно пискате и спамите блога ми с безумни коментари ми става все по-ясно колко ви радват статиите ми.
  Нека да си кажем още веднъж (и този път за последно) истината в очите. Вие не сте християнски сайт. Вие сте жълт сайт, който издирва и препечатва всякакви глупости, лъжи и безумия от мрежата с цел да събере по-голяма посещаемост. За същата цел служи християнската терминология. Даже грам не ви интересува дали това, което публикувате е вярно и дали не подвеждате някого. Проверка може да се направи много лесно, но не я правите – защото верността и истината не са от значение за вас. Както сама си казвате не виждате никаква вреда в това. Някои лековерни наивници лапат подобни глупости, лъжи и небивалици (не „сгъстени краски“), лайкват ги и ги споделят, както ги насърчавате да правят. Хората им се смеят, смеят се и на християнството. Никаква полза няма от това, което правите, а вреда много. За вас важни са посещенията – неща както истина, честност и отговорност към хората не означават нищо. Не ми обяснявайте как безотговорно и дори съзнателно пускате лъжи и жълти клюки, за да привличате хората към Бога. Вие просто използвате Бога и християнството като паразити по един грозен и нагъл начин. И това изобщо не ви притеснява.
  Да, мога да ви уверя, че всеки път когато забележа, че някой мой лековерен познат хареса или сподели някоя глупост, която сте откраднали от някъде и публикували ще наричам публикацията с истинското й име. Такава реклама с удоволствие ще ви направя – стига хората да видят истината. Не е толкова страшно ако bradva.bg или zajenata бълват глупости, много по-сериозно е когато сайт е с християнско име и претенции се заиграва с такива неща.
  Моля, оттук нататък престанете да ми досаждате – нямаме какво да си кажем – поне докато не разберете колко ниско сте паднали. Коментари, които не казват нищо направо ще трия.

 6. християни ком са това което казва разширението – ком = комършъл, или пускат това което бързо и лесно се продава на християнска там криво-ляво тематика – Бени Хин, Дж. Майер и тем подобните им гурута от просперитетните госпълджии, а булгеристанските лъжеучители не си струва даже и да се споменават. Обаче не всичко е блудкав боклук за изхвърляне, разбира се – просто трябва да можеш да подбираш, което тези комсомолци явно нямат капацитет и не го могат или просто не им върви комерсиализма така, ако сложат цедката на здравия консервативен разум. Обаче от друга страна факта, че има много дезинформации и спекулации по отношение на съществуването на гиганти от по 3-4 метра (е не от по 10 -20 м.), за което Светите писания ясно ни свидетелствуват за цели народи от преди И СЛЕД потопа – това е библейски факт. А също и феномена НЛО или хибридна раса от същества материализиращи се от друго измерение – отново набъкан с дезинформации и заблудителни тълкувания – но със същия корен, а именно – хибридна раса (нефилими) между материализирали се ангели и човеци – това е хлъзгава тематика, в която има някаква доза истина под куп заблуди и дезинформации.

 7. Аз нямам нищо против писанията в този блог спрямо сайта. Учудва ме понякога желанието на Йоланта да се занимава с глупостите, които намира из нета, че да занимава и мен, но това си е нейна работа. Факт е популярността на християни.ком, факт са и десетките мейли, които пристигат в пощата на сайта от новоповярвали християни или върнали се отново към Христос чрез т.н. от вас жълти статии, свидетелства или поучения в уеб проекта. Попрегледах из нета за г-н Радостин Марчев, виждам, че обича вниманието, прави някакви опити за видео изяви или текстови словоизлеяния. Най-вероятно не е стигнал до голям успех, след като е прибегнал до стария като света трик – да поплюеш нависоко, за да те видят. Но за съжаление винаги храчката се връща и пада върху първия 🙂
  Поздрави и успех в начинанието. Бог да ви благослови.

 8. Предишният коментар чудесно онагледява това, за което говорим вече цял месец – ние сме добрите, ти си лошият и понеже си неспособен, глупав, смешен и искаш да се изявяваш плюеш по умните и красивите, които вършим Божието дело.
  Същностен коментар по повдигнатите въпроси липсва. За всеки случай ще ги задам отново:
  – Вярно ли е, че преглеждате нета и препечатвате всякакви сензационни материали (често без да споменете автора и източника) с тенденциозни заглавия като “Шокиращо откритие, от което учените изпаднаха в делириум! Намерено е доказателство за съществуването на Бог!, “САЩ признаха: унищожихме хиляди скелети на гиганти, за да спасим официалната история.”, “Световноизвестен учен атеист доказа, че Бог съществува.” и т.н.?
  – Вярно ли е, че това са жълти статии, които имат за цел да привличат читатели чрез евтини сензации?
  – Вярно ли е, че не правите дори елементарно усилие да проверите източниците си и достоверността на публикациите си и в резултат редовно публикувате лъжи и неверни твърдения?
  – Вярно ли е, че публикувате пророчества, които се оказват лъжливи и идват от напълно компрометирали се хора?
  – Вярно ли е, че сами редовно се занимавате с това, в което обвинявате мен (напр. когато публикувахте статия за това, че в църквите масово се вихрели хелуински партита заедно със снимка на Блага вест, която в последствие се оказа от новогодишен маскет-бал)?
  – Вярно ли е, че всеки път когато съм писал за статия във вашия сайт тя се е оказвала жълта, невярна и подвеждаща хората? Посочването на такива факти за плюене ли смятате, а вашата практика за достойно и отговорно поведение?
  – Давате ли си сметка, че правите изключително лоша услуга на християнството когато го свързвате с подбни жълти глупости? Това ли е вашата представа за вършене на Божието дело?
  Това са въпросите, на които трябва да дадете отговор и от които бягате.

  Нямам съмнение, че посещаемостта на сайта е голяма. Това е заложено в самата му идея като жълт сайт. По съвсем същата причина голяма посещаемост имат и таблоиди като Жълт труд, Блясък и Сигнално жълто. Вие правите съвсем същото, което правят и те, само че комбинирайки клюките с християнски жаргон. Ваше право е да се заблуждавате, че това е Божие дело. Но, моля ви, престанете да пробутвате на останалите тази небивалица.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.