Докъде стига глупостта ни – 2


ДОКЪДЕ СТИГА ГЛУПОСТТА НИ – 2

от Радостин Марчев

1

„Изкуственият интелект не може да се сравнява с естествената глупост“ (народна мъдрост)

След видението за огромният астероид, който се очакваше съвсем скоро да удари земята днес рано сутринта hristiqni.com отново ме просветлиха. Заглавието на статията този път е “Шокиращо откритие, от което учените изпаднаха в делириум! Намерено е доказателство за съществуването на Бог!” Следва кратко описание как учени са открили, че човешката ДНК съдържа определен код, чрез който на еврейски език са записани стихове от библията. Въпреки безумното заглавие и съдържание на статията обаче тя бързо беше споделена от няколко приятели във facebook.

Източник не е посочен, но статията е преведена от следния адрес и датира още от 22.06.2014. достатъчно е човек да се вгледа малко по-внимателно в нея, за да му направят впечатление някои интересни подробности.

Първо, казва ни се, че изследването е проведено от Института по технология на Уайоминг (ОДП). Нямам представа колко читатели са потърсили допълнителна информация за тази люлка на науката. Ако не са им препоръчвам да влязат в неговият сайт и да се опитат да кандидатстват или дори да направят обиколка на “кемпъса.” Желая им успех!

Ако трябва да го кажем по-простичко – подобен институт не съществува. Въпреки твърденията, че си сътрудничи с Human Genome Project и Bob Jones University и двата източника не потвърждават това. Авторът на статията е Dr. Richter DasMeerungeheuer. Оригиналният й текст е писан на английски, но оставям познайващите немски да направят опит да си преведат името (За незнаещите – означава Съдията Левиатан). Този научен гений на свой ред е поставен редом с проф. Матю Булдер от Боб Джоунс – друг също толкова (не)реален “учен.”

Повече, мисля, е излишно да казваме каквото и да е….

Моля ви, за Бога, спрете да превеждате, публикувате, харесвате или споделяте такива глупости! Хората ни се смеят. Първият коментар под статията твърдяща, че в човешката ДНК са открити библейски стихове гласи: „Освен това са открити и първите строфи на песента „Тигре тигре“…  Съвсем заслужено….

П.П. Дано се окажа лош пророк, но това заплашва да се превърне в редовна рубрика.

Допълнение: Днес (20.02.2015) забелязвам, че публикацията е премахната от http://www.hristiqni.com. За сметка на това все още може да се намери на следния адрес където е публикувана месеци по-рано и от където е препечатана дума по дума и без да се намери за нужно да се посочи източника.
Явно хората списващи сайта не са сметнали за нужно да обяснят случая или да се извинят на читателите. Статията просто е премахната и толкова. Всичко, разбира се, в името на „чистото ристиенство“ и на сериозната апологетика.

13 thoughts on “Докъде стига глупостта ни – 2

 1. Здравей Радо, виждам, че четеш Дж. Макдауел. 🙂 Мисля, че е крайно време да се почне да се четат и такива автори-христиани в българското христианско общество.

 2. Г-н Марчев , благодаря ви ,че правите непрекъснато ,повтарям НЕПРЕКЪСНАТО безплатна реклама на сайтът ни Християни.ком. Виждам че редовно и системно следите публикациите в него . Съжалявам ако ви разочаровам понякога с премахнати статии- ми какво да се прави ,нямам тази възможност да следя нещата както вие го правитеВие просто сте велик в това отношение ! Бог да ви благославя -много ми помагате в рекламирането на самия сайт, чиждам че сте редовен читател .

  Хм …май ще трябва да измисля награди за редовните читатиели!

 3. Напротив, премахването на лъжлива и подвеждаща читателите статия не е разочарование. Разочарование е по-скоро, че не можете да проявите поне малка критичност и да си проверявате източниците преди да публикувате подобна жълта глупост. Разочарование е, че не смятате за необходимо да кажете едно елементарно „съжалявам“ на читателите, които така ентусиазирано настоявате да „лайват“ и споделят дивотии, за които след това хората заслужено им се смеят. Накрая разочарование е, че нямате уважение дори към самата себе си като се занимавате с подобни неща.
  В тази връзка напомням, че времето тече, а скритият от НАСА астероид все още никакъв го няма. Интересно дали когато нещата окончателно лъснат и там ще имате доблестта да си признаете, че или сте наивно заблудени или съзнателно лъжете? Или отново ще го оставите да отшуми все едно, че нищо не е станало и ще изтриете публикацията – „за мое разочарование“?
  Хора, това което правите не само е грозно, клюкарско и долнопробно. Много по-лошо е, че вие подвеждате лековерни наивници и карате невярващите да мерят християнството с вас и да му се смеят – да му се смеят много и да му се смеят заслужено.
  Накрая, това, че след такава груба издънка можете да ми напишете толкова нагъл коментар говори много за вашият манталитет. Това е една от причините да си позволя толкова рязък тон – понякога идва време когато нещата трябва да се нарекат с истинските им имена.

 4. ОО, г-н Марчев …по повод извиненията от моя страна или от страна на администрацията ,то не сте първия ,който иска извинения. Но ако започна да се извинявам за всичко ,то няма да ми остане време да премахвам фейк-новините и статиите . А и не виждам какво трябва аз или администрацията да се извини, след като няма никакви фатални последствия ,освен разбиването ан вашия собствен мир и сън заради тази фейк новина.
  Съжалявам за което ви състояние, драги !
  Но..има спасение-има много добри прихиятри ! Не е лошо да ги посетите -само ще е от полза. Бог затова ги е дал.
  Благословения!

 5. „Но ако започна да се извинявам за всичко ,то няма да ми остане време да премахвам фейк-новините и статиите.“
  Наистина няма да ви остане – прекалено много са. След това ясно признание, че сте жълт сайт който съзнателно краде и препечатва лъжи нямам какво да добавя.
  Обиди каквито вие пишете от мен няма да получите, а ако се опитате да публикувате тук други такива ще имам грижата да зачистя боклука.
  Оставям на вас да си изясните как всичко това се връзва с думички като „християни“ „Бог“ и „благословения,“ с които така лекомислено си играете.

 6. „Наистина няма да ви остане – прекалено много са. След това ясно признание, че сте жълт сайт който съзнателно краде и препечатва лъжи нямам какво да добавя.“

  И къде видяхте г-н Марчев признание ,че сме жълт сайт? Може би някой ви подсказа това? Примерно в една тайна заключена „християнска“ групичка на един гдосподин на име Ант Христов -там ли? Понеже не виждам да сме признавали ние такова нещо.
  Но..благословения !
  ПП тайните и заключени общества не са присъщи за християните нито на Християнството..

 7. Глупостта на горния коментар напълно убива едновременно всякакво желание и нужда да отговарям.
  Прочетете си определение за жълта публикация, сравнете го с вашия сайт, открийте приликите и веднага ще разберете откъде съм разбрал – дори без намеса на извънземни, масони, илюминати, рептили и тайни общества.

 8. Йоланта, няма защо да членуваме в някаква групичка и някой да ни казва, че сте жълт сайт, като едно разхождане из статийките ви ясно показва , че сте от ранга на шоу, клюки.бг или уикенд. Тъжното е, че се наричате християни. ком, но реално сте христожълтиклюки. ком. Гледам че за реклама говорите, че ви се увеличават читателите- явно сте напипали кацата с меда и знаете как наравно с вашите споменати по-горе жълти колеги да си изкарвате бая парици. Съотвено вече думата етика и истина отстъпват пред знака на мамона. Като гледам как се и държите и колко нагличко пишете тука ,май сте задминали и Албена Вулева по непукизъм. Само че не знам защо още името Бог все още се преплита с подобна гнусота като вашата и защо смятате че Той ви се радва:) А може би ползвате името Му като златна кокошцица за да имате нисша и вие за печалба, защото къде е Кристина Патрашкова, пък къде сте вие.

 9. Г-н Петър ,вие християнин ли сте или от тифозите ( щото ако съдя по стилът ви на изказване ,май сте тифоз ) ,но ако все пак сте християнин,то нека ви припомня че няма как вие да съдите братя и сестри за работата и служението им- има Бог за това.Позволявате си да отсъждате вместо Него.А това е опасно …

  И да , благодаря за рекламата ,която хора като вас непрекъснато креатират ! Сега да лъжа ли заради такива като вас- недоволни от всичко?

  Всяко ваше мрънкане по публикации от сайта води до неимоверно натоварване на такъв голям и мощен сървър като тоя на Християни.ком ,че той пада на всеки 15 минути -как да не ви благодаря ,просто не мога да се сдържа !
  Бог да ви благославя !

 10. А относно искането на г-н Марчев за извинение за видението с астероида ,то нека ви кажа г-н Марчев следното:

  Понякога аз слагам материали на хора ( обикновено от Америка или Канада ) които не са успели сами да сложат публикацията си . Това не означава ,че аз самата подкрепям видението или проповедта ,която слагам -просто съм длъжна да поместя материала. Ако видението е истинско ,а аз съм го спряла понеже съм скептична ,тогава….?? По-добре да изтърпя вашите подигравки ( да ме наречете ПРОСТА ,както сте писали в заглавието си , отколкото да се чудя какво да отговарям на Христово съдилище )

  Така ,че защо не си направите акаунт и сам да поискате извинение под материала -хората може и да ви уважат …но пък представете си , ви се извинят и …астероида удари и то не в Америка ,а в България -тогава ?? ще ви спаси ли извинението им? Понеже знаете ли- за Господа няма непроменяеми неща !

  Може да реши да ви изненада …

  Е, стига фантазии , благословения Божии !

 11. Хайде сега – не ми излизайте с познатата песен – не мога да не го публикувам защото може да е истинско пророчество и ако го презрем да стане страшно (О, ужас, скритият от НАСА астероид ще промени посоката си и вместо Америка ще удари България) и т.н. Подобни манипулации не минават навсякъде. Библията не ни съветва да гълтаме безкритично всяко безумие и поставя критерии и изискване за изпитване.
  Вие сте публикували една лъжа, за да печелите посещения чрез жълти и сензационни заглавия. Ще поема риска като още веднъж ви кажа,. че лъжете и публикувате неверни неща заигравайки се с Божието име. Всяко първо число на месеца ще ви напомням за публикацията и заедно ще се чудим защо никакъв астероид не идва.Така че започнете да мислите за своята собствена отговорност – защото първият месец почти измина.
  Както написах и в другия си коментар – моля ви повече да не ме занимавате с глупости – следващия път просто ще ги изтрия. Не мисля, че имаме какво повече да си кажем.

 12. Г-жа Йоланта ( Вулева), както предположих вас рейтинга единствено ви интересува. Нека не забравяме, че най-рейтинговот предаване в българския ефир са Биг брадър, а най- рейтинговите канали са порно каналите. Най четените вестници са пък жълтите. Широк е пътя, който води към погибел, а тесен пътя към живота и там няма да има мнозинство и рейтинг. А това тифоз сигурно е същество, което ще падне от идващия астероид, който скоро ще удари земята:))

 13. Затрих този, а и още няколко коментара на Йоланта, понеже упорито продължава да повтаря едни и същи неща, които вече е казала няколко пъти. Както я предупредих по-горе нямам нито време нито желание да влизам в ролята на развалена плоча.
  Понеже отказва да се съобрази с това блокирам възможността й да пише коментари. Не съм я канил тук, не съм я ограничавал да каже каквото им за казване, но няма да се подлагам на мъчението да слушам махленски караници от човек, който не е в състояние да осъзнае елементарни понятия като етика и съжаление при направен гаф.

  blog admin

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.