Докъде стига глупостта ни?


ДОКЪДЕ СТИГА ГЛУПОСТТА НИ

от Радостин Марчев

1

„Изкуственият интелект не може да се сравнява с естествената глупост“ (народна мъдрост)

Преди няколко години на българския пазар излезе една малка книжка озаглавена „Не оставяй разума си на прага.“ Трябва да призная, че оттогава често съм имал причина да се питам: „А имаме ли какво изобщо да оставим пред този метафоричен праг?“ След чиповете, които всяко новородено дете в България щяло да получава от Май 2014 днешната сутрин отново ме накара да се замисля над този екзистенциален въпрос. Няколко християни, които не се познават независимо един от друг получили видение за огромен астероид, който скоро ще удари Земята.  Предполага се, че това е изпълнение на пророчеството описано в Откровение 8 гл. Междувременно НАСА съзнателно крият тази информация, за да не научим нищо.

Абстрахирайки се от поредните теории за тъй милата ни световна конспирация се чудя това ли трябва да минава за „чисто ристиенство“ (както колоритно се изразява един мой познат) по нашите географски ширини.

И тъй като ни казват, че видението предстои да се изпълни „много скоро“ (и тогава конспирацията на НАСА жалко ще се провали) ще напомням за него на всяко първо число през следващите няколко месеца изхождайки от предположението, че „много скоро“ не се изчислява по метода „за Господа един ден е като 1000 години.“

Междувременно, след като стигнахме до изпълнението на Откровение 8, с голям интерес очаквам от  hristiqni.com видение и за Откровение 13, което да ни съобщи, че са забелязали (но пазят в пълна тайна) и мутант със 7 глави и 10 рога, който излиза от морето. Защото, разбира се, всички знаем, че единственият начин да се чете книгата Откровение е строго буквалистичният.

1 thought on “Докъде стига глупостта ни?

  1. Матей 12:36. И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.

    Който ражда безумно чадо ще има скръб, И бащата на глупавия няма радост. Притчи 17:21.

    Каквото е разорен дом, такова е мъдростта за глупавия, и знанието на неразумния – безсмислени думи. Исус Сирахов 21:21.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.