Бисери


„прости нам дълговете ни, КАКТО И ВИЕ ПРОЩАВАЙТЕ НА ДЛЪЖНИЦИТЕ СИ; и не ни навеждай В ИЗКУПЛЕНИЕ, НО ИЗБРАНИЯ НИ ОТ ЛУКАВИЯ.“ (Пламен Орешарски ЧЕТЕ „Отече наш“)

2 thoughts on “Бисери

  1. Някои хора полагат големи усилия да не би по случайност да бъдат „наведени в изкупление“… Че иначе става страшно: Това съвест, срам, вина, покаяние… страшна перспектива! Къде по-лесно е да си „избран от лукавия“.

    Сериозно, както писа К. Янакиев: „… аз – като ни най-малко не му вменявам задължението да знае онези думи, които обаче дори най-нерелигиозният европеец със сигурност е чувал – не мога да не остана с убеждението, че премиерът ни чисто и просто не схваща смисъла на думите „въвеждам”, „изкушение” и (особено) „лукавия”. Не схваща, казвам, самия им смисъл. Неграмотност и на върха на държавата: символ на онова, което се простира в дълбините ѝ.”

  2. Мисля, че станалото не е смешно, а тъжно – белег за нивото на познаване на Християнството в България. Струва ми се, че повечето българи не знаят въобще текста на молитвата „Отче наш“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.