Велики отговори от един велик Бог


ВЕЛИКИ ОТГОВОРИ ОТ ЕДИН ВЕЛИК БОГ

от Мартин Лутер

И Исав се затече да го посрещне, прегърна го, падна на врата му и го целуна; и те заплакаха” (Битие 33:4)

Измъчената молитва на Яков постига повече отколкото той се осмелява да поиска. Той не е очаквал толкова голяма утеха от Бога или от брат си. Всичко, което е поискал е брат му да не навреди на него и на семейството му. Той никога не е очаквал, че може да получи топлота от брат си. Исав дори тича, за да посрещне Яков. Със сълзи течащи от очите му той го прегръща и целува.

Ние можем да  се молим с увереност като знаем, че Бог ще отговаря на нашите молитви без да се бави. Не е възможно една искрена, настоятелна молитва да остане нечута. Но понеже не вярваме ние не сме достатъчно настоятелни и не изпитваме Божията доброта и помощ. Затова ние трябва да станем по-ентусиазирани за вярата и молитвата, като знаем, че Бог се радва когато упорстваме в това. Всъщност Бог ни е заповядал да бъдем настоятелни в молитва: “Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите, хлопайте и ще ви се отвори” (Матей 7:7).

Нашите молитви биват отговорени по много по-различен начин – всъщност по-щедро – отколкото ние се молим или дори си представяме. (Ефесяни 3:20). Павел казва: “Така също и Духът ни помага в нашата немощ: понеже не знаем да се молим както трябва; но самият Дух ходатайствува в нашите неизговорими стенания; а тоя, който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа Римляни 8:26-27).

Ние винаги искаме по-малко отколкото трябва и дори не смятаме, че Бог желае да ни даде това, което искаме. Ние не искаме по правилният начин. Ние не разбираме, че това, за което се молим е по-важно отколкото можем да схванем. Ние мислим на дребно, но Бог е велик и могъщ. Той очаква да искаме от Него велики неща. Той желае да ни ги даде, за да покаже Своята могъща сила.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.