Неизмеримо повече отколкото искаме


НЕИЗМЕРИМО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ИСКАМЕ

от Мартин Лутер

“А децата се блъскаха едно друго вътре в нея; и тя рече: Ако е така, защо да живея? И отиде да се допита до Господа” (Битие 25:22)

Молитвата на Ревека беше за нейния живот и за живота на децата й. Все пак в резултат на молитвата се родиха двама велики водачи и всички техни потомци. Тя помоли Господ само за пени,  а получи планина от злато – нещо, за което не беше мечтала и не смееше да вярва. Молитвата й беше скромна и разумна и тя беше готова да се задоволи с нещо малко.

Ние също сме навикнали да се молим за малки и незначителни неща. Когато се молим не вземаме под внимание великото могъщество на Бога. Ако Бог желаеше да ни дава само малки и изкуствени неща Той не би ни дал един толкова велик модел за молитва: “Отче наш, Който Си на небесата, да се свети Твоето име, да дойде Твоето царство…” Бог има много ресурси и не е стиснат. Той щедро ни предлага най-добрите дарове на небето и земята. Той очаква да искаме от Него много неща и искрено да вярваме, че Той ще ни даде това, което Го молим. Когато получаваме това, за което молим в Господната молитва ние получаваме небето и земята и всичко, което е в тях. Защото когато се молим да се свети Божието име, да дойде Неговото царство и да бъде Неговата воля, ние побеждаваме безчислено множество дяволи и поглъщаме целия свят с една единствена молитва.

Понеже мислим толкова на дребно и имаме толкова слаба вяра ние трябва внимателно да отбележим как Бог отговори на молитвата на Ребека. Бог не се задоволява да ни даде малко дори когато Го молим за малко. Той предпочита да ни даде “неизмеримо повече отколкото искаме или мислим” (Ефесяни 3:20).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.