Велика радост за всички хора


ВЕЛИКА РАДОСТ ЗА ВСИЧКИ ХОРА

от Джъстин Холкомб

(Превод Цветанка Марчева)

Но ангелът им рече: Не бойте се, защото, ето, благовестявам ви голяма радост, която ще бъде за всичките люде.   Защото днес ви се роди в Давидовия град Спасител, Който е Христос Господ (Лука 2 :10-11)

Исусовото раждане носи радост и надежда за всички хора. Овчарите почувстваха тази радост, когато чуха вестта  за раждането на Спасителя от ангелите. Ние чувстваме тази радост, когато празнуваме въплъщението на Исус и очакваме Неговото второ идване Тогава всичко окончателно ще бъде поставено в ред.

Радостно бъдеще

В Исая 35:1-10 пророка гледа напред към бъдещите обещания за божиите хора, разкрити при първото идване на Христос в очакване на тяхното изпълнение при второто пришествие. Когато Исус се завърне, последствията от проклятието на греха ще бъдат премахнати. Сухата земя  на пустинята ще бъде напоена от съживителни потоци. Чудесата на Исус показват какъв ще бъде живота в това Царство:Тогава очите на слепите ще се отворят, И ушите на глухите ще се отпушат. Тогава куцият ще скача като елен, И езикът на немия ще пее” (Исая 35:5-6).

 Когато Бог възстанови всичко, сълзите ще се превърнат във възгласи на радост.

Бог го е грижа за слабите, за тези, които са подтиснатии чийто глас не се чува в обществото. Месия беше помазан от Бог да донесе добрата вест за бедните, свобода за пленниците, прогласявайки денят на въздаянието,  победата над злото и потисничеството. Бог обича правосъдието и милостта!  В Неговото царство тези, които са страдали несправедливо ще бъдат възстановени. “Ето, в онова време ще се разправя с всички,
които те угнетяват, ще избавя куцата, ще прибера изгонената и ще направя за хвала и слава онези, чийто срам е бил в целия свят
” (Софоний 3:19).

Сълзи сред радостни възгласи

Нашата радост е в спасението, което Бог ни дава. Надеждата за пълното възстановяване, което предстои, ни мотивира да споделяме тази надежда и вяра с другите. Псалм 146:4-10 казва,  че “Бог извършва правосъдие за угнетените, и  дава храна на гладните. Бог отваря очите на слепите, привдига падналите, пази чужденците, и подържа вдовиците и сираците” (стих 8-9). Когато Бог възстанови напълно Своите хора ще има смях и радост и сълзите ще бъдат обърнати на радостен смях (Пс.126:5) Това, което Бог е направил за нас, ни помага да разпространяваме тази радост.

 В Матей 11:2-11 Йаон чува слухове за великите дела на Исус и Го пита: ”Ти ли си оня, Който има да дойде, или друг да очакваме?” Исусовият отговор е невероятно точен: “Идете, съобщете на Иоана това, което чувате и виждате: Слепи проглеждат, куци прохождат, прокажени се очистват и глухи чуват; мъртви биват възкресявани, и на сиромасите се проповядва благовестието”(Мат 11:4-5).

 Като християни нашата радост идва от това, което Бог е направил за нас. Това  пък ни мотивира да показваме тази радост на другите както с думи, така и с дела. Ние ставаме съучастници в Божията мисия и помагаме за споделянето на тази радост, която е за всички хора. А тази радост е, че Спасителят е дошъл!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.