Tim Keller on how to treat homosexuals (английски)


На фона на реакциите сред християните в България шестте минути определно заслужават да се изслушат като пример как може да се започне смислен и разумен дебат без да се правят компромиси.

Ето и целият разгоовр, който включва много други въпроси

Реклама

3 thoughts on “Tim Keller on how to treat homosexuals (английски)

  1. Полезна публикация!

    По времето на гей-прайда реагирах на някои първосигнални изявления в интернет, в резултат на което пастир Ангел Пилев влезна в кратък дебат с мен. По някаква причина обаче реши да го продължи в публичното пространство под формата не на размяна на мнения, а на открито обръщение: http://angelmision.blogspot.com/2012/06/blog-post_30.html Забелязах го чак месец по-късно и започнах да подготвям една поредица от публикации, в които да повдигна някои въпроси относно това каква би била най-адекватната християнска реакция на гей движението. Не знам кога ще успея да я завърша обаче. Пък и вече не съм убеден, че има кой да я разбере (освен теб и още малцина). Онези, които биха я разбрали вече мислят адекватно, докато другите се убеждавам, че дори нямат способността да обмислят от всички страни и задълбочено. 🙂

  2. Интересно, Анди – това съм го пропуснал.

    Все пак хубаво ще ако поредицата ти види бял свят. Никога не се знае на кого ще му влезе нещо в главата – мисленето е рядко, но все още срещащо се явление, а пък алтернативата да оставим преобладаващите в момента гласове да звучат съвсем единствени ми се вижда повече от страшна. По ред причини….

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.