Бисери, бисери


БИСЕРИ БИСЕРИ

Всеки Божий човек когото познавам има хубава къща…И те карат коли и имат BlackBerrys или iphones. Днес това са жизнено необходими неща….Аз наистина се нуждая от частен самолет. За служението това е необходимост, а не лукс….Трябва да имам частен самолет, за да мога да отивам и да върша това, което Бог ме е призовал по света. Ако трябва да ползвам авиолиниите ще се изтощя. При моята натовареност това би било лудост.

Бени Хин в интервю пред Дан Харис ABC News’ , 19 Октомври, 2009

Реклама

10 thoughts on “Бисери, бисери

 1. Звучи ми малко странно…Наистина кои са „жизнено необходимите неща“ днес?!
  Въпрос с многоооо отговори!

 2. Защо не космическа совалка така ще е много по бърз. Ролекс за точност, Харац за да е в крак с модата, списъка може да продължи безкрайно. Признаваме служението му но …практиките му..както казват 50 -тните е различно. Но всеки носи своята отговорност пред Бога.

 3. „…А МОЯТ БОГ ЩЕ СНАБДИ ВСЯКА ВАША НУЖДА СПОРЕД СВОЕТО БОГАТСТВО В СЛАВА В ХРИСТОС ИИСУС“ФИЛ.4:19“

 4. Горкият Исус –
  нямаше къде глава да подслони…
  само с едно магаре…
  за мобилна връзка използва бивша проститутка…
  Най-далечното място, което посети бяха Тирските и Сидонски предели (ако не броим ексурзията до Египет в невръстна възраст)…
  От страх да не се изтощи, нямаше време хляб да яде…
  прии Неговата натовареност успя да отиде и до Голгота…
  Горкият Исус…

 5. Дори и самият дявол да е пред нас, има по-добри занимания от това да бъде подиграван и презиран. Светът крещи за спасение, а ние сме призвани да му го занесем…

 6. На Людмил казвам: Амин!
  За да разберем, че сега е времето за споделяне на Благовестието НЕ ни е нужен Ролекс. За да стигнем до погиващите не се нуждаем от кола или самолет – те са сред нас. За да си почивам след изтощителен ден не ми е нужна луксозна къща, а възглавницата на чистата съвест, че съм бил верен на Бога и днес. Нужна ми е любовтта на семейството; благодарността на тези, на които съм послужил и надеждата, че почивката предстои в славата на моя Спасител.

 7. До Людмил. Тук дори не иде реч за подигравка. Това е цитат. Казаната дума си е хвърлен камък. От цитата всеки може да си направи изводи. Пък особено, ако случайно си включиш телевизията на Бени и от там искат дарения, трябва да знаеш за какво се изразходват.

 8. Tova li e samo koeto vigdate v slugenieto na tozi bogi 4ovek mnogo gor4ilka subirate .pravi mi vpe4atlenie 4e samo bulgari komentirat,kraino vreme e da sprem sus zavista ,zlu4nosta,i omrazata.
  a samo edin vupros iskam da vi zadam; KAKVO NAPRAVI TI DNES ZA TVOQT BLIGEN.

 9. До moses
  Много добре казано.Ще споделя че познавам евангелизма и харесвам хората които ходят по служения но не харесвам политиката на евангелската църква.Бързате да съдите и да плюете.Диаболизирате всичко което ви хареса и не ви хареса.Не плюете ли сега по ваш човек.

 10. Вероятно, аз съм последният, който може или трябва да защити евангелизма, но ще споделя какво мисля. Не става въпрос за „оплюване“, а за това, че евангелските вярващи са сред малкото, които имат смелостта да кажат (в случая, да пишат)какво мислят. Ако се прави от завист, не е от Бога. Въпросът е: „Трябва ли да си траем, когато на вярата, която изповядвам се създава изкривен образ?“. Свободният може да реши за себе си. Аз решавам да отговоря на предизвикателството. Ако някой има скъп часовник или луксозна кола или дори самолет, в това няма нишо лошо, стига да си спечелил честно парите. Но да ми се казва, че без тези неща не може да се служи да Бога е нагло, глупаво и грозно. В цитата по-горе се казва: „Ако трябва да ползвам авиолиниите ще се изтощя. При моята натовареност това би било лудост.“ Апостол Павел пише: „Всичко мога чрез Иисуса Христа, Който ме укрепява.“ Филипяни 4:13
  Може грешката да е в мен, но виждам голямо разминаване между двете твърдения! Виждам и казвам, а човекът нека си лети с личен самолет…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.