Бисери, бисери


Току що видях, че  сайта pravoslavie.bg  е публикувал статия „Може ли жена да влиза в храма, когато е „нечиста„“? Всеки може сам да си състави мнение за нейното съдържание.  Според мен безумни (и то без кавички) са не само аргументацията и изводите, до които достига, но и самият фат, че подобен въпрос се повдига. И то не от кого да е, а от сръбския патриарх Павле….

Реклама

4 thoughts on “Бисери, бисери

  1. За съжаление не само православните християни повдигат този въпрос. Скоро се запознах с известен евангелски служител, който има издадени книги. По време на разговора ни той каза, че когато проповядва и влезе нечиста жена веднага я разпознава и не я пуска в църквата. Така е научил всички жени по време на месечния си цикъл, че са нечисти и не могат да посещават богослужение. Определено бях шокирана от изказванието му.

  2. Айде стига бе!!!!!!!!!!!!
    И аз съм евангелски служител,но никога не бих изгонил жена в цикъл от служба.Този служител сигурно се е объркал или е объркал служението си.

  3. Да, казва се Петър Велев! Човекът е много добър, но има странни схващания по много въпроси!

  4. Не се чудете.Така е на всякаде по света.Като пример ще посоча евреите които до колкото знам евангелските църкви почитат много,макар те да не са християни и да са отхвърлили Христа.Ако случайно познавате некой равин,попитайте го дали не чиста жена може и има право да влезне в синагогата.Какви са правилата спрямо жените в юдаизма.И във самата Библия има ясно определени правила как една жена трябва да се държи в ежедневието си и прочие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.